- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Un economist din Bucuresti a inceput un proiect imobiliar de 5 mil. euro si asteapta profit de maxim 10%

15 Jul, 17:02 • cristina.mihai
Vasile Diaconu, un economist in varsta de 32 de ani din Capitala, va lansa in aceasta saptamana, prin firma sa Energutil, un proiect imobiliar de case langa Bucuresti, pentru care si-a bugetat un profit de maxim 10%.
Un economist din Bucuresti a inceput un proiect imobiliar de 5 mil. euro si asteapta profit de maxim 10%

Compania Energutil a demarat deja luna trecuta constructia unei case model pe terenul de 30.000 mp din comuna Vidra, judetul Ilfov, iar procesul de vanzare a proiectului va demara luna aceasta. Proiectul prevede constructia a 100 de case si a unui supermarket, iar valoarea totala este de circa 5 mil. euro.

„Se lucreaza numai pe baza de comenzi. Nu vrem sa construim si sa asteptam cumparatorii”, a spus Diaconu. El estimeaza vanzarea a 20 de unitati in 2009.

„Daca acest proiect va avea succes, avem terenuri pentru a demara si alte proiecte, in zona”, a mai spus Diaconu.

Pretul pentru o casa cu o suprafata construita de 95 de metri patrati porneste de la 41.000 de euro plus TVA, „la rosu”, si poate ajunge la 61.000 de euro, plus TVA, in varianta finisata.

Compania, infiintata anul trecut, nu este singura care a anuntat anul acesta proiecte la preturi mici, prin micsorarea marjelor de profit. Recent, dezvoltatorul Ibiza House a anuntat ca va lansa un proiect de locuinte pentru tineri in Capitala la preturi de circa 60.000 euro.