REAL ESTATE, TURISM

Unde te cazezi in concediu? Proprietarii de locuinte concureaza hotelierii la mare si la munte

31 mai 2013, ora 10:42, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
apconstanta.jpg
Perioada concediilor se aproprie cu pasi repezi, de aceea proprietarii de locuinte au postat pe Internet din timp numeroase oferte pentru cei care doresc sa-si petreaca cateva zile sau chiar saptamani la munte sau la mare. Oferta de inchirieri in regim hotelier este bogata in aceasta perioada, iar preturile fac concurenta serioasa hotelurilor, conform unei analize Imobiliare.net.

Inchirierea in regim hotelier reprezinta o solutie pentru persoanele care doresc sa faca economii, dar care in acelasi timp vor concedii prelungite. Acest tip de cazare este potrivit si pentru familiile cu copii care doresc sa regaseasca confortul de acasa. In acest fel chiriasii sezonieri au parte de un pret mic si conditii optime de locuit”, a explicat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.net. 

Zona montana, mai accesibila in perioada verii

In aceasta perioada oferta de inchirieri in regim hotelier in judete precum Brasov si Prahova este destul de generoasa atat din punctul de vedere al numarului, cat si al preturilor. Asadar, proprietarii de la munte ajung sa inchirieze o garsoniera mobilata chiar si cu 70 de lei pe noapte in Poiana Brasov, iar pretul poate urca in lunile iulie si august la 75 de lei.O garsoniera sau un apartament la poalele Tampei, in cartierul Racadau, poate fi inchiriata in regim hotelier incepand cu 79 de lei pe noapte, tariful schimbandu-se in functie de numarul de zile pe care doriti sa-l petreceti in aceasta zona si de perioada in care va alegeti sa va petreceti concediul. Tot la poalele Muntelui Tampa o pensiune de trei stele ofera cazare incepand cu 83 de lei pe zi pentru o camera dubla.

O alta oferta este a unui proprietar care vrea sa inchirieze o vila cu living si 5 garsoniere in Zarnesti. Toata casa poate fi inchiriata cu suma de 5.400 de lei/luna, dar daca nu se doreste a fi rezervata intreaga vila, atunci se poate inchiria si o garsoniera cu 45 de lei pe zi.

O oferta pentru grupuri mari este inchiriere unei vile cu 10 camere duble, in Predeal, unde pot fi cazate 26 de persoane cu suma de 1.000 de lei pe zi.

Litoralul, mai scump

Un concediu pe litoralul romanesc este mai scump decat o vacanta la munte, dar si in aceste conditii ofertele in regim hotelier sunt destul de tentante. Cu 70 de lei poate fi inchiriata o garsoniera mobilata chiar in orasul Constanta.

Un alt proprietar de pe litoral ofera spre inchiriere in regim hotelier un apartament cu 2 camere, situat in zona Ciresica-Campus Universitatea Ovidius din Constanta. Chiria este de 120 de lei pe zi.

Si in statiunea Mamaia exista oferte. Un apartament cu 2 camere poate fi inchiriat cu 150 de lei pe zi. Pretul variaza intre 150 si 400 lei pe zi pentru intreg apartamentul, in functie de perioada si de durata sederii. Un apartament cu 3 camere poate fi inchiriat in regim hotelier incepand cu 200 de lei pe zi. Amplasata tot in Constanta, locuinta este complet mobiliata.

Un business prea putin profitabil

Intr-un context economic dificil, proprietarii nu au reusit sa-si vanda locuintele la preturile dorite si de aceea ei cauta alternative. Asadar, acestia s-au vazut fortati de imprejurari sa apeleze la alte solutii pentru a-si valorifica bunurile imobiliare, si anume sa le dea spre inchiriere.

Daca in Bucuresti inchirierea in regim hotelier este un business profitabil, nu se poate spune acelasi lucru si despre Brasov sau Constanta. Nu poti sa faci o afacere din inchirerea in regim hotelier a unei locuinte la munte sau la mare deoarece acest business este profitabil doar in sezon. Proprietarii sunt dispusi sa lase din pret, numai sa nu tina apartamentul gol”, a mai spus Alina Petrescu.

Imobiliare.net contine atat oferte publicate de agentiile imobiliare, cat si de persoanele particulare.

Citeste si Locuinte de vacanta pe litoralul bulgaresc, la 60 km de Vama Veche, de la 34.000 euro
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din REAL ESTATE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Vineri, 22 Iunie 2018, 06:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter