- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Unul din gigantii imobiliari ai Bucurestiului a reinviat la dimensiuni mai mici: Constructia Parklake Plaza incepe in vara

16 Feb, 14:07 • Redactia DailyBusiness
Caelum Development va incepe lucrarile de constructie ale proiectului ParkLake Plaza in valoare de 250 milioane de euro, in luna iulie, ca urmare a reproiectarii efectuate in decursul anului 2010, au anuntat reprezentantii companiei.
Unul din gigantii imobiliari ai Bucurestiului a reinviat la dimensiuni mai mici: Constructia Parklake Plaza incepe in vara

Caelum Development a intrat pe piata romaneasca in 2006, achizitionand un teren de circa 8,2 hectare in apropierea Parcului Titan din sectorul 3. In 2009, Grupul a obtinut permisiunea de a construi un centru comercial si recreativ cu cinci etaje si o suprafata de 110.000 mp inchiriabili, insa demararea lucrarilor a fost blocata de criza. Intre timp compania a a lucrat la refacerea conceptului si pre-inchirierea centrului.

Noul proiect va fi construit in doua etape si va include pe cele trei niveluri principale un spatiu total de 79.000 de mp inchiriabili pentru activitati comerciale si recreative.

Proiectul Parklake Plaza este situat in sectorul 3, intr-una din zonele Capitalei cu cea mai densa populatie si va beneficia de o zona primara de captare de peste 450.000 de locuitori ajungand la o zona totala de aproape 1,5 milioane de locuitori. Proiectul are o infrastructura rutiera excelenta si este bine deservit de toate moijloacele de transport public- tramvai, metrou si autobuz.

In prezent centrul comercial Parklake Plaza este in proportie de 35% pre-inchiriat de retaileri de renume precum: hypermarketul Cora, Complexul Cinema City cu 16 sali de cinematograf, Pure Fitness, Flanco, parfumeria Douglas si altele. Un alt procent de 30% din spatiu este in stadiu de negocieri avansate cu retaileri de renume, nationali si internationali.

Caelum Development a obtinut autorizatia de construire pentru prima faza a noului design al proiectului, care cuprinde un total de 67.000 de mp inchiriabili. Proiectul va include o varietate larga de spatii de agrement, restaurante, cinematografe, un centru de fitness, un loc de joaca pentru copii si 10 terenuri de tenis in aer liber.

Caelum are pentru acest proiect sprijinul deplin al Bancilor partenere, iar pentru fondurile care mai sunt necesare pentru a finaliza proiectul se afla in stadiu de negocieri avansate cu un consortiu format din trei banci care include o banca romaneasca si alte doua banci europene.