REAL ESTATE

Unul din trei ieseni apeleaza la agentii imobiliare cand face o tranzactie

06 aprilie 2015, ora 11:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
iasi.jpg
Iesenii sunt mult mai educati in ceea ce priveste tranzactiile imobiliare, comparativ cu media tarii. Astfel, peste 30% dintre intermedierile imobiliare din judetul Iasi sunt realizate de catre o agentie specializata, potrivit companiei de real estate activa la nivel mondial RE/MAX.

„Daca la nivel national doar un sfert din tranzactiile imobiliare sunt intermediate de catre agenti, Iasi se evidentiaza ca fiind singurul oras din Romania in care numarul de colaborari cu agentiile specializate depaseste media tarii. Astfel, peste 30% dintre cei care au in plan tranzactii imobiliare in judetul Iasi apeleaza la agentii imobiliare”, a declarat Razvan Cuc, director regional RE/MAX Romania.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca tranzactiile imobiliare din judetul Iasi se afla intr-o continua crestere, acest lucru atragand un interes tot mai mare al investitorilor in real-estate.

Potrivit unei analize realizate de RE/MAX Romania in urma datelor publicate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in ultimii 5 ani, pe piata din judetul Iasi, au fost realizate peste 103.400 de tranzactii imobiliare. De asemenea, si evolutia acestora este intr-o continua crestere. Astfel, daca in 2010, numarul de tranzactii a fost de 18.664 / an, pana in 2014 s-a observat un avans cu circa 25%, la 22.915 / an. Astfel, conform RE/MAX Romania, piata imobiliara din Iasi se caracterizeaza printr-un dinamism puternic atat in zona rezidentiala, cat si in cea comerciala, si se aliniaza marilor poli de dezvoltare ai tarii precum Cluj, Timisoara si Bucuresti, atat din punct de vedere al volumului de tranzactii, cat si datorita asemanarii in ceea ce priveste preturile. 

Potrivit reprezentantului companiei, doi dintre cei mai importanti factori care fac din Iasi o tinta atractiva pentru investitori sunt dezvoltarea centrului universitar si expansiunea companiilor din domeniul IT. Nu in ultimul rand, RE/MAX remarca si un import de investitii din Republica Moldova, favorizat de proximitatea celor doua zone. 

„Este important de mentionat faptul ca dincolo de tranzactiile rezidentiale, ofertele din segmentul office ocupa o pondere semnificativa in Iasi, evervescenta pietei datorandu-se, in mare parte, dezvoltarii industriei de IT, fenomen care s-a putut observa si in Cluj-Napoca”, a completat Razvan Cuc. 

Totodata, dezvoltarea orasului a determinat si cresterea numarului de agentii specializate, astfel incat, la momentul actual, in Iasi activeaza aproape 500 de birouri imobiliare, in timp ce, in 2008, numarul acestora era de trei ori mai mic. 

Datorita acestor aspecte, Iasi se afla pe lista planurilor de dezvoltare ale companiei RE/MAX, reprezentantii acesteia aflandu-se deja in discutii cu posibili parteneri pentru deschiderea primei francize pana la finalul acestui an. Pe termen lung, Razvan Cuc mizeaza pe infiintarea a 5 birouri, cu minim 50 de agentip.

Compania RE/MAX, infiintata in 1973 in Denver, are astazi peste 6.300 de birouri si peste 100.000 de agenti afiliati in 95 de tari din intreaga lume. In Europa, RE/MAX este prezent in 31 de tari, cu 1.500 birouri si 14.000 de agenti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 22 Mai 2019, 06:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter