- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

15 mil. euro pentru dezvoltarea zonei vitivinicole Podgoria Aradului

21 Jan, 16:58 • Redactia DailyBusiness
Consiliul Judetean Arad a intocmit un proiect in valoare de aproximativ 15 milioane de euro, care prevede dezvoltarea zonei vitivinicole din Podgoria Aradului, finantarea urmand sa fie asigurata din fonduri europene, de stat si locale, transmite corespondentul NewsIn.
15 mil. euro pentru dezvoltarea zonei vitivinicole Podgoria Aradului

Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad, a declarat miercuri ca prima etapa din proiectul „Drumul Vinului”, care cuprinde traseul Paulis – Ghioroc – Covasant – Siria, se afla in faza finala pentru a fi depus spre finantare la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest.

„Proiectul tehnic si studiul de fezabilitate au fost deja finalizate, iar in maxim o luna de zile vom depune proiectul spre finantare”, a declarat Nicolae Iotcu.

„Prin acest proiect se va moderniza infrastructura rutiera, ce consta in reabilitarea drumului judetean Paulis – Siria, cat si a 4 poduri de pe aceasta portiune. Dorim prin acest proiect sa dezvoltam intreaga zona, mai ales ca avem traditia vitivinicola a Podgoriei Aradului”, a adaugat acesta.

In cadrul aceluiasi proiect, se afla in lucru si etapa a II-a, vizand drumul judetean DJ 708C Sambateni – Ghiroc, unde va fi modernizata infrastructura rutiera, inclusiv a pasajului peste calea ferata.

Durata de realizare a intregului proiect este de 24 de luni, iar valoarea totala este de aproximativ 15 milioane de euro, dintre care 11 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, 1,7 milioane de euro de la bugetul de stat si 2,7 milioane de euro de la Consiliul Judetean Arad.

„Centrul Cultural Judetean va edita o serie de bosuri, pliante, harti si albume cu principalele obiective care pot fi intalnite pe acest traseu. Materialele vor fi prezentate la targurile cu profil de turism. In premiera, in acest an vom organiza Festivalul Vinului de Soi”, a spus Iotcu.