- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

3 mil. euro, pierduti din cauza secetei: Vasele de croaziera nu mai pot circula pe Dunare

25 Jul, 16:03 • Redactia DailyBusiness
Seceta din ultima vreme a facut ca nivelul Dunarii pe teritoriul Romaniei sa scada schiar si sub 2 metri, iar vasele de croaziera cu turisti straini nu mai pot circula pana in Delta, turoperatorii estimand ca Romania va pierde astfel peste 3 milioane de euro daca autoritatile nu dragheaza fluviul.
3 mil. euro, pierduti din cauza secetei: Vasele de croaziera nu mai pot circula pe Dunare

„Problema se pune in principal pe partea bulgara, intre Turnu Magurele si Giurgiu, unde exista un prag care se poate traversa foarte greu in momentul de fata din cauza cotelor foarte mici, de aproximativ doi metri. Cei de la ministerul Transporturilor nu au ajuns la niciun rezultat cu bulgarii, care refuza sa dragheze. Romanii refuza si ei, pentru ca e obligatia Bulgariei, si toata lumea are de pierdut„, a declarat Gheorghe Marginean, proprietarul agentiei Karpaten Turism, relateaza Mediafax.

 “Anul trecut au fost probleme similare din septembrie si s-au anulat peste 70 de croaziere. Am improvizat unele croaziere, transportandu-i cu autocarul pana la Bucuresti, bineinteles, toate cu reclamatii”, a mai spus Marginean.

„Turistii vin din Germania si au vizitat in drumul lor Bratislava, Viena sau Budapesta, si au 2-3 excursii optionale pe zi, pe cand de la Belgrad pana la Giurgiu navigheaza doua zile si doua nopti fara oprire, neavand ce sa vada. Agentiile traiesc mai mult din excursiile optionale, si nu poti face asemenea excursii oprind la Calafat sau Turnu Magurele. Pe viitor se vor reduce din ce in ce mai mult excursiile pana in Romania, pentru ca nu oferim conditii normale”, a declarat si Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tours.