TURISM

47 mil. lei de la Ministerul Turismului pentru Manastirea Maria Radna

01 martie 2012, ora 12:52   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a semnat joi contractul de finantare pentru proiectul ce prevede consolidarea si valorificarea mostenirii istorice a Bisericii si Manastirii Maria Radna (Lipova), proiect in valoare de circa 47 milioane de lei.

Proiectul "Dezvoltarea turismului cultural in Regiunea Vest prin renovarea si includerea in circuitul turistic a Bisericii si Manastirii Maria Radna" este finantat in cadrul Programului Operational Regional (POR), astfel ca peste 34 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul are o durata de implementare de 40 de luni si prevede consolidarea si valorificarea substantei istorice a Ansamblului Maria Radna (format din patru monumente istorice care vor intra in circuitul turistic din 2015) si imbunatatirea infrastructurii de orientare, acces si primire a turistilor in judetul Arad si in localitatea Lipova.

"Ca urmare a acestor actiuni, avem in vedere dublarea numarului de turisti, in zona Lipova si in localitatile vecine, pana in anul 2015, precum si cresterea duratei medii de innoptare cu minimum o noapte. Modernizarea infrastructurii va permite, astfel, ca in zona sa se poata desfasura activitati turistice pe tot parcursul anului, fata de 6 luni cat tine sezonul turistic in prezent", a declarat ministrul Petrescu.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Diaconu Cristian a spus:
05/03/2012 19:05
Felicitari.Sunt parintele Diaconu Cristian parohia Cotu Vaii Constanta, doresc sa accesez fonduri europene si nu stiu cui sa ma adresez? Daca se poate un sfat la nr 0724332066. Va multumesc
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 09:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter