TURISM, NEW MEDIA

"Acum puteti naviga pe Internet" - anunt care se va auzi in avioane din 2008

07 decembrie 2007, ora 11:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
InternetPlane-mica.jpg
2008 ar putea fi anul in care vom auzi tot mai des in avioane anuntul "Acum va puteti loga la Internet", odata cu introducerea in premiera a acestui serviciu de catre compania americana JetBlue Airways in prima jumatate a lui 2008, a scris presa internationala.
JetBlue Airways va fi prima companie aeriana care va incepe, din primavara lui 2008, sa ofere servicii de Internet in timpul zborurilor, in prima faza acestea fiind limitate la servicii de e-mail si de instant messenger.

Alte companii americane, printre care American Airlines, Virgin America si Alaska Airlines vor incepe in aceeasi perioada a lui 2008 sa ofere servicii complete de Internet, care vor fi taxate cel mai probabil cu 10 $/zbor.

"Cred ca 2008 va fi anul in care vom incepe sa vedem primele linii aeriene mari care vor permite servicii de Internet in timpul zborurilor. Initial, numarul companiilor care vor implementa aceste servicii vor fi foarte limitate, dar in cativa ani, un zbor fara acces la Internet va fi ca un hotel fara televizoare in camere", este de parere Henry Harteveldt, analist al companiei de cercetare Forrester Research.Scopul companiilor aeriene este ca avioanele sa devina la altitudine mare echivalentul unor hot-spot-uri, care vor permite conectarea la Internet wireless. Serviciul nu va fi insa disponibil la decolare sau la aterizare.

Virgin America are in plan implementarea serviciilor de Internet si in scaune, pentru cei ce nu au laptop-uri sau alte device-uri ce permit conectarea wireless la web. Sistemul va putea fi folosit si pentru a contacta personalul avionului, pentru a comanda, de exemplu, mancare sau bautura.

Companiile aviatice au anuntat de mai multi ani ca vor implementa servicii de Internet in timpul zborurilor. Compania aviatica Boeing a incercat sa implementeze un serviciu de Internet limitat, serviciu care a disparut insa complet inainte de a apuca sa fie implementat si de alte companii.

Zborul test al companiei JetBlue Airways va avea loc marti si va determina viteza de transfer pe care o poate atinge Internetul la o inaltime de peste 10 km si la o viteza de peste 700 km/h. Specialistii estimeaza ca aceasta va fi similara cu viteza dial-up-ului sau chiar mai slaba.

"La inceput, serviciul va fi relativ deficitar, dar cu timpul suntem convinsi ca il vom perfectiona", a spus Nate Quigley, director executiv al Live TV, o subsidiara a JetBlue Airways responsabila cu implementarea serviciilor de Internet ale companiei. "Nu vom taxa accesul la Internet, intrucat va fi limitat si nu va functiona perfect. De ce sa luam bani oamenilor pentru ceva ce nu este excelent?", a adaugat Quigley.

Alte companii vor introduce insa in 2008, pentru servicii de acces la Internet complete, o taxa de circa 10 $/zbor. Compania de cercetare Forrester Research a transmis rezultatele unui studiu din care reiese ca 26% dintre cei intervievati ar fi dispusi sa plateasca suma de bani pentru a avea acces la web in timpul unui zbor de 2-4 ore, in timp ce 45% au declarat ca ar plati 10 $ pentru a avea acces la web intr-o calatorie aviatica ce ar dura peste 4 ore.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 23 Ianuarie 2022, 05:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter