TURISM

Aeroportul parizian Orly, blocat partial de greva controlorilor de trafic

02 aprilie 2012, ora 12:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
POZA.jpg
Traficul aerian intern a fost perturbat luni dimineata in Franta de o greva a controlorilor de trafic aerian, fiind anulate aproximativ 20% din zborurile cu sosire sau plecare de pe aeroportul parizian Orly, potrivit unor surse aeroportuare, citate de AFP.

"Un procent de 20% din zboruri sunt anulate, conform a ceea ce a fost anuntat. Nu exista intarzieri sau cozi", a precizat sursa, potrivit careia greva a fost anticipata de aviatia civila si companii.

Aeroportul Orly este principalul nod aerian pentru zborurile interne. Celalalt aeroport parizian, Roissy Charles de Gaulle, consacrat traficului international, nu a fost afectat de greva.

"S-ar putea sa mai existe perturbari suplimentare, dar nu inainte de mijlocul diminetii", a adaugat sursa citata, care a evocat posibile "intarzieri" ale zborurilor cu sosirea sau plecarea de pe aeroportul Orly.Directia Generala a Aciatiei Civile (DGAC) a cerut vineri companiilor aeriene anularea a 20% din zborurile de luni si marti, cu sosire sau plecare de pe aeroportul Orly, ca urmare a unui apel la greva lansat de trei sindicate ale controlorilor de trafic aerian.

Sindicatele au facut apel la greva in semn de protest fata de un plan de restructurare a serviciilor de control al traficului aerian in regiunile franceze, care ar implica si disponibilizari.

Saptamana trecuta, linia aeriana Lufthansa a anulat circa 400 de zboruri la nivel mondial din cauza unei greve a personalului de securitate si handling de pe aeroporturile germane, inclusiv cele din Frankfurt si Munich, iar compania spaniola Iberia a anulat si ea circa 60% din zboruri din cauza grevei generale din Spania.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 07:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter