- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Air France si Delta, interesate de preluarea participatiei majoritare la Virgin Atlantic

21 Feb, 12:02 • Redactia DailyBusiness
Operatorii aerieni Air France-KLM si Delta sunt interesati de preluarea a 51% din participatia Virgin Atlantic, detinuta de Sir Richard Branson, relateaza The Telegraph.
Air France si Delta, interesate de preluarea participatiei majoritare la Virgin Atlantic

Cele doua companii, membre in alianta SkyTeam, au apelat la grupul financiar Goldman Sachs pentru consiliere in ceea ce priveste posibila tranzactie.

Potrivit analistilor, pachetul de actiuni detinut de Sir Richard Branson valoreaza intre 812 milioane de dolari si 1,6 miliarde de dolari. Spre deosebire de potentialii cumparatori, actionarul majoritar al Virgin Atlantic a apelat la serviciile de consultanta ale Deutsche Bank.

Celalalt actionar al Virgin Atlantic este compania Singapore Airlines, care detine 49% din actiuni.

Fondatorul grupului Virgin a fost nevoit sa revizuiasca pozitia liniei aeriene proprii din momentul in care operatorii aerieni British Airways si Iberia au fuzionat si au incheiat un pact transatlantic cu America Airlines, in urma caruia a rezultat International Airlines Group.

Miscarea celor de la British, Iberia si America Airlines a avut loc in contextul in care tot mai multe companii aeriene incearca sa-si consolideze pozitia si sa incheie diverse parteneriate pentru a depasi scaderea veniturilor si efectele unor factori precum scumpirea combustibililor.

Insa Virgin Atlantic nu a reusit sa se integreze in niciuna dintre marile aliante incheiate pana acum.

Astfel, revizuirea pozitiei Virgin Atlantic prevede totodata si inscrierea intr-o alianta, cat si vanzarea participatiei Singapore, sau cel putin a unei parti din aceasta, catre o terta parte.

O alta companie interesata de actiunile lui Sir Branson este Etihad Airways din Emiratele Arabe Unite, care primeste consultanta din partea Merril Lynch, potrivit sursei mentionate.