TURISM

Alitalia ar vrea sa fuzioneze cu Air France

17 decembrie 2011, ora 18:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Alitalia a avut convorbiri la nivel inalt privind o posibila fuziune cu Air France-KLM, operator care detine deja un sfert din capitalul companiei aeriene italiene, scrie publicatia Il Messaggero, citata de The Economic Times.

Reprezentantii Alitalia s-au intalnit vineri, la Paris, cu seful grupului Air France-KLM, Jean-Cyril Spinetta. La discutii a participat si Gaetano Micciche, responsabilul ramurii de investitii a bancii Intesa Sanpaolo, care a contribuit la intocmirea acordului din 2008 care a salvat Alitalia de la un faliment iminent.

Contactata de AFP la Paris, Air France nu a avut pana sambata la pranz nicio reactie la aceste informatii. Marti urmeaza sa aiba loc un consiliu de administratie al Alitalia.

Compania Alitalia a avut de suferit din cauza dificultatilor economiei italiene si a crizei datoriilor din zona euro si, potrivit Il Messaggero, anticipeaza pierderi nete de 60 -70 milioane de euro pentru 2011.Totodata, publicatia italiana a scris ca actionarii italieni au devenit nerabdatori si incearca acum sa puna capat perioadei de blocaj care impiedica transferul de actiuni la Air France-KLM pana in octombrie 2013.

Acordul pentru privatizarea si salvarea Alitalia a fost incheiat in timpul guvernului lui Silvio Berlusconi si a vizat prevenirea preluarii controlului de catre Air France-KLM, mentinand astfel caracterul national al companiei.

Alitalia, care era in pragul falimentului in 2008, a fost preluata de o alianta a unor mari firme italiene si a fuzionat cu Air One, cea de a doua companie din Peninsula.

In martie 2009, grupul aerian franco-olandez Air France-KLM a finalizat achizitia unei participatii de 25% in cadrul companiei Alitalia, prin subscrierea la o majorare de capital, pentru 323 milioane euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 11:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter