TURISM

Berceanu: Ar trebui sa cream o singura companie pentru aeroporturile din Timisoara si Arad

13 martie 2009, ora 17:40   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
timisoara.jpgmica.jpg
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat, vineri, la Timisoara, ca in vestul tarii ar trebui sa se creeze o Companie a Aeroporturilor Banat, care sa se ocupe de administrarea aeroporturilor Arad si Timisoara, transmite corespondentul NewsIn.
In prezent, aeroportul din Timisoara este in subordinea ministerului, in timp ce unitatea din Arad este administrata de consiliul judetean.

"Ideea pe care o lansez este sa facem o companie in care sa aiba participatii si Ministerul si CJ Timis, Primaria Timisoara, Consiliul Local Timisoara, CL Arad si CJ Arad. Compania sa exploateze inteligent si in favoarea lor, ambele aeroporturi. Aeroportul Timisoara ar putea fi orientat spre traficul de pasageri, in timp ce aeroportul Arad se poate concentra pe cargo", a mai spus Berceanu.

Propunerea ministrului Berceanu poate fi pusa in practica, daca partenerii vor fi de acord, printre care autoritatile locale din Arad si Timisoara."Este o problema faptul ca sunt doua aeroporturi foarte apropiate, Timisoara si Arad, care isi fac din ce in ce mai multa concurenta, ambele parti pierzand. Timisoara este momentan un pic mai bine plasata in aceasta concurenta, pentru ca apartine ministerului, fata de Arad, care apartine CJ Arad. Se discuta despre descentralizare si eventual s-ar putea sa ne gandim sa dam consiliului judetean aeroportul din Timisoara. Mai bine decat aceasta descentralizare ar fi sa facem o Companie a Aeroporturilor Banat", a declarat Radu Berceanu.

Potrivit ministrului, atunci cand autostrada Arad-Timisoara va fi finalizata, distanta dintre cele doua localitati va fi parcursa in 20 de minute. In aceste conditii, ambele aeroporturi vor incerca sa introduca conditii bune pentru pasageri. Concurenta intre cele doua aeroporturi nu ar fi benefica pentru niciuna dintre parti, potrivit acestuia.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
18/03/2009 12:06
Aceasta uniune intre cele doua aeroporturi ar putea fi utila in momentul in care va fi gata autostrada. Insa in prezent, de la aeroportul din Timisoara pana la intrarea in Arad faci mai bine de o ora, deoarece trebuie sa traversezi toata Timisoara.
Oricum ar fi, concurenta dintre cele 2 aeroporturi este utila atat pasagerilor (preturi mai bune), cat si zonei pe perioada lunga de timp (investitii si calatori mai multi). Insa depinde de ce il intereseaza pe domnul Radu Berceanu: perioada scurta (mandatul sau) sau dezvoltarea durabila?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 13:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter