- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Biroul de promovare turistica din Varsovia tinteste 250.000 de turisti in primul an

25 Sep, 10:43 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Turismului va deschide, vineri, un birou de promovare turistica la Varsovia, iar tinta pentru primul an de functionare este de 250.000 de turisti, a declarat Gheorghe Nastasia, secretar general in Ministerul Turismului, citat de Mediafax.
Biroul de promovare turistica din Varsovia tinteste 250.000 de turisti in primul an

Acesta este cel 17-lea birou de promovare al Romaniei in strainatate.

„Statisticile dovedesc faptul ca piata poloneza constituie un potential important de crestere a numarului de turisti. Biroul va fi deschis publicului polonez cu informatii utile despre produsele si destinatiile turistice romanesti, harti, brosuri si pliante turistice”, a spus Nastasia.

El a adaugat ca pana in 1992-1993, piata poloneza a fost una dintre cele mai importante pentru Romania.

„Din Polonia veneau pana in 1990 circa 100.000 de turisti pe an. Anul trecut, numarul acestora a fost de aproximativ 40.000”, a precizat oficialul Ministerului Turismului.

El a adaugat ca turistii polonezi prefera in Romania atat muntele, cat si marea, iar in ultimii ani au devenit interesati si de Bucovina si Maramures.

„Credem ca prin deschiderea acestui birou vom reusi sa aducem, in decurs de un an, peste 250.000 de turisti polonezi in Romania. Nu este un numar prea mare, tinand cont de solicitarile pe care le avem deja de la turoperatorii polonezi”, a mai spus Nastasia.

Deschiderea biroului se suprapune cu targul de turism „Tour & Travel” – Varsovia 2009, care a fost deschis joi.

Considerat a fi cel mai mare eveniment de profil din Polonia, targul reuneste participanti din 56 de state printre care si Romania, aflata la a 15-a participare.