TURISM

Blue Air confirma: Am primit deja 6 oferte de la investitori romani si straini (Update 1)

11 aprilie 2013, ora 16:38, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
blue-air.jpg
Compania Blue Air Transport Aerian asteapta pana pe 20 aprilie ofertele investitorilor interesati de preluarea societatii. Pana in prezent a primit 6 oferte de la investitori romani, dar si straini.

äSunt 6 oferte deja depuse de la investitori romani, dar si straini. Inca nu a fost facuta nicio selectie de oferte, pentru ca se asteapta pana la data de 20 aprilie, astfel incat toata lumea sa poata trimite propuneri de parteneriat sau cumparareö, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii Blue Air.

Incepand cu data de 10 aprilie 2013, compania Blue Air Transport Aerian are un nou Consiliu de Administratie alcatuit din urmatorii membri: Ellen Phillips ľ specialist american in aviatie si in restructurarea companiilor de aviatie, cu peste 30 de ani de expertiza in domeniu (lucreaza in cadrul Blue Air din 2010); Adrian Ionascu ľ director general adjunct Blue Air (parte a echipei de management a companiei din 2007); si Rudolf Vizental ľ reprezentant al Casei de Insolventa Transilvania, se arata intr-un comunicat al societatii.

Noul Act Constitutiv a fost inregistrat deja la Camera de Comert si Industrie.äPentru a ne consolida pozitia pe piata din Romania, cat si pe piata europeana, si pentru a putea imbunatati calitatea serviciilor de transport aerian oferite pasagerilor, noul Consiliu de Administratie considera oportuna gasirea unui investitor, mai ales ca exista deja oferte si scrisori de intentie depuse de investitori romani si straini de marcaö, se arata in document.

äNu putem anunta un pret de vanzare tocmai pentru faptul ca fiecare oferta este individualizata/segmentata si, mai ales, pentru ca este vorba despre un volum de investitii, nu de vanzare. Noul Consiliu de Administratie a vazut oportuna atragerea unui investitor, astfel incat sa putem dezvolta compania, pentru a acapara un segment mai mare de piata prin cresterea numarului de aeronave, introducerea de noi destinatii, frecvente si oferteö, au spus reprezentantii Blue Air pentru DailyBusiness.ro.

Cei interesati, pot depune oferte si scrisori de bonitate bancara, la sediul companiei Blue Air din strada Buzesti, pana pe 20 aprilie.

Compania aeriana Blue Air, scoasa la vanzare (Articol initial)

11 aprilie 2013, ora 15:26 
Blue Air.jpg
Compania Blue Air, detinuta de Nelu Iordache, a fost scoasa la vanzare, pana in prezent existand 5 sau 6 investitori interesati, au declarat surse apropiate operatorului aerian low-cost.

Pana in prezent au fost primite 5 sau 6 oferte, de la investitori romani si straini, au aratat sursele citate de Mediafax, fara sa mentioneze pretul de pornire solicitat.

Potrivit altor surse, administratorul judiciar al Romstrade, firma aflata in insolventa si care detine Blue Air, si-a propus un termen de cel mult doua luni pentru finalizarea tranzactiei.

Conform datelor remise la Ministerul de Finante, compania aeriana a incheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei si pierderi de 48,5 milioane lei. La finele lui 2011, datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei.Omul de afaceri Nelu Iordache este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie.

Compania de transport aerian Blue Air a anulat o comanda de 462,2 milioane dolari plasata in 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737, programate pentru livrare in perioada 2015-2016, din cauza situatiei financiare a Romstrade, ambele companii fiind parte a unui grup controlat de Nelu Iordache.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 26 Septembrie 2021, 01:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter