- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Blue Air spune ca a platit datoriile catre doi creditori care ii cerusera insolventa

08 Oct, 13:49 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana low-cost Blue Air si-a platit datoriile totale de 80.000 euro catre Carpatair si Service Excellence Solutions, firme care ii cereau insolventa, a anuntat Sherif Ussama, directorul executiv al Blue Air, care a mentionat ca in cazul in care Tribunalul a apucat sa dispuna deja intrarea in insolventa in aceste dosare, compania va face recurs.
Blue Air spune ca a platit datoriile catre doi creditori care ii cerusera insolventa

Potrivit realitatea.net Tribunalul Bucuresti ar fi decis pe 6 octombrie intrarea in insolventa a Blue Air pe baza cererilor acestor creditori. Pe site-ul Tribunalului nu a fost inca publicata decizia privind acest caz.

Ussama a dorit sa infirme zvonurile legate de o posibila intrare in insolventa a companiei, mentionand ca s-a ajuns la o intelegere de plata amiabila cu cei doi furnizori.

[img=922]Blue Air a trimis un extras de cont care face dovada platii catre o firma subcontractata de unul din furnizorii companiei[/img]
Potrivit ordinelor de plata ale Blue Air (incluse intr-o comunicare catre presa – n.r.) compania a achitat 30.000 euro catre Carpatair si 48.000 euro catre o firma care a fost subcontractata de Service Excellence Solutions, cu care linia aeriana incheiase contractul.

Blue Air mai are la Tribunalul Bucuresti cereri de insolventa depuse de complexul hotelier Decebal, Regional Air Services si de Aeroportul Bacau.

Blue Air a mai rezolvat o cerere de insolventa pe cale amiabila si cu clubul Rapid, dar in acest dosar compania aeriana avea de recuperat bani.

Update- 18:00

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti a confirmat pentru Mediafax ca Blue Air a intrat in insolventa. Compania Blue Air sustine insa ca in ciuda acestei declaratii in acest caz nu a fost redactata nicio sentinta.

„Pe tot parcursul zilei, avocatul companiei SC Blue Air Transport Aerian SA s-a aflat in incinta Tribunalului Bucuresti pentru a afla sentina in acest dosar, sentinta ce nu a fost insa redactata si comunicata. Mai mult, Condica de sedinta a Tribunalului Bucuresti s-a aflat toata ziua in biroul judecatorului, iar in calculatoarele de pe holul Tribunalului informatia a fost postata de trei ori si de trei ori a fost retrasa. Nici la aceasta ora (17:50) nu exista nicio dovada ca ar exista o astfel de sentinta”, sustin oficialii liniei aeriene intr-un comunicat de presa.