TURISM

Cand revin pe strazi autobuzele supraetajate "Bucharest City Tour"

30 martie 2012, ora 11:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
(FOTO: ratb.ro)
(FOTO: ratb.ro)
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va reintroduce pe strazi autobuzele turistice double-decker (supraetajate) din circuitul "Bucharest City Tour" incepand cu luna mai.


"In scopul reintroducerii autobuzelor supraetajate pe linia turistica, RATB a intreprins demersurile necesare derularii procedurii de achizitie privind inchirierea acestor autobuze ", au declarat reprezentantii regiei.

Astfel din mai, double-deckerele vor inlocui autobuzele Mercedes, existente in momentul de fata pe traseul Piata Presei Libere - Palatul Parlamentului.Proiectul Bucharest City Tour a fost initiat pe 28 iulie anul trecut de catre RATB si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Numarul celor care au calatorit cu autobuzele supraetajate, in cele patru luni de circulatie, a fost de peste 27.000.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Cele patru autobuze supraetajate au fost inchiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanta cu 60.000 de euro pe trei luni.

Proiectul Bucharest City Tour a generat venituri de 603.800 de lei (140.400 euro) in primele trei luni de la inaugurare, cu 13% sub estimarea initiala de 700.000 de lei.

Costul unui bilet pentru Bucharest City Tour este de 25 de lei pentru un adult si 10 lei pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si poate fi cumparat direct din autobuzele turistice.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 09:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter