TURISM

Care au fost cele mai aglomerate statiuni montane in weekend

17 ianuarie 2012, ora 13:17 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Punctele de transport pe cablu (telecabina, telegondola, telescaun, teleschi) din statiunile montane romanesti au inregistrat weekend-ul trecut circa 154.000 de accese, potrivit Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Poiana Brasov fiind cea mai aglomerata statiune din acest punct de vedere.

Astfel Poiana Brasov conduce topul celor mai aglomerate statiuni montane in functie de numarul de accese inregistrate la punctele de transport pe cablu cu 63.500 de accese, urmata de Predeal (36.000), Azuga (18.000), Sinaia (12.000), Ranca (8.000) si Straja (3.500).

La polul opus, cele mai "aerisite" statiuni au fost Sugas-Bai cu circa 1.700 de accese si Borsec (11.000). Totusi, trebuie sa tinem cont de faptul ca infrastructura turistica a statiunilor difera in unele cazuri chiar semnificativ ceea ce influenteaza desigur numarul de turisti.

Potrivit lui Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al MDRT, in Azuga gradul de ocupare a unitatilor de primire turistica a fost de 95%."Borsecul a avut in jur de 800 de turisti cazati si aproximativ 1.500 de turisti in total, ceea ce reprezinta o crestere de 30 de ori a numarului de persoane raportat la perioada de dinaintea investitiilor derulate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in dezvoltarea domeniului schiabil de aici", a declarat Bogdan Oprea.

Investitii in domeniul schiabil

MDRT a derulat in ultimii ani investitii de aproximativ 500 milioane de lei in dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive in statiunile montane romanesti. In ultimii doi ani au fost construite 12 partii noi si au fost extinse si reamenajate alte 15 partii si au fost construite 9 instalatii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) si 21 de sisteme de producere a zapezii artificiale.

Printre investitiile facute se numara si cele necesare organizarii in Romania a Editiei de Iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013, care se va desfasura pe Valea Prahovei in februarie 2013. Este vorba, printre altele, despre extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei cu peste 40 de kilometri de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor (instalatii de transport, tribune, parcari s.a.), amenajarea a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta iarna-vara, construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu si construirea a doua patinoare noi.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 10:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter