- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cat mai platesc romanii pentru un Revelion de lux? Anul acesta, intre 5.000 si 30.000 de euro

28 Oct, 00:01 • cristina.mihai
Turistii romani consumatori de destinatii de lux s-au orientat spre destinatiile clasice, asa ca insulele Maldive conduc topul celor mai scumpe vacante de Revelion vandute pe piata locala pana acum.
Cat mai platesc romanii pentru un Revelion de lux? Anul acesta, intre 5.000 si 30.000 de euro

Insulele Maldive sunt printre cele mai cerute destinatii de romani pentru o vacanta de lux in perioada Revelionului. „Am vandut o vacanta de o saptamana pentru 4 persoane in perioada Anului Nou cu 30.000 euro”, spune Sorin Stoica proprietarul agentiei de turism tailor-made (vacante personalizate-n.r.) Eturia, care a adauga insa ca tot pentru Revelion a mai vandut o vacanta de o luna in America de Sud cu 25.000 euro, pentru 2 persoane.

Insulele Maldive sunt in topul celor mai scumpe destinatii si in cazul agentiei Prestige Tours, care a vandut deja un pachet de 15.000 euro pentru 2 persoane in aceasta destinatie.

Desi destinatiile de lux continua sa se vanda pe piata locala, reprezentantii companiilor de turism spun ca totusi bugetele sunt mai reduse in acest an fata de anul trecut, dar asta si pentru ca tarifele sunt in scadere. „Daca anul trecut turistii plateau 20.000 euro pentru o vacanta, acum platesc cam 15.000 euro” spune Vladu. Pe aceasta piata nu exista statistici oficiale.

Totusi, acum este abia inceputul sezonului, iar vanzarile incep sa prinda avant pe acest segment abia de la jumatatea lui noiembrie, spune George Rusu, directorul agentiei ProTours. „Clientii acestui tip de pachete turistice nu se grabesc sa cumpere pentru ca nu au nevoie sa beneficieze de reducerile unor rezervari din timp. Abia din a doua parte a lunii viitoare incep sa isi faca planurile de vacanta cei mai multi dintre ei”, completeaza Rusu.

Sorin Stoica de la Eturia spune ca in acest an s-a inregistrat o crestere importanta a numarului clientilor care achizitioneaza vacante de peste 5.000 euro in SUA. „Daca anul trecut am vandut doar cateva pachete in aceasta destinatie, anul acesta s-au contractat deja peste 20”, adauga Stoica. Si Vladu spune ca New-York-ul este in cazul agentiei sale una dintre destinatiile preferate de turistii romani, dupa insulele exotice.

Toate agentiile mari de turism comercializeaza si pachete turistice de lux, creand de asemenea pachete personalizate pentru clientii care cer astfel de vacante. Cele mai mari agentii de turism de pe piata locala sunt Happy Tour, Eximtur si Marshal Turism.