TURISM

CE a adoptat reglementari privind instalarea scanerelor corporale in aeroporturi

15 noiembrie 2011, ora 09:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
POZA.jpg
Comisia Europeana a adoptat luni reglementari privind instalarea scanerelor corporale, denumite "scanere pentru securitate", in aeroporturile europene, dand asigurari ca sanatatea si viata privata a pasagerilor vor fi garantate, informeaza AFP.

Mai multe tari europene, intre care Olanda si Marea Britanie, au recurs la aceste scanere dupa ce nigerianul Umar Faruk Abdulmutallab a incercat sa se arunce in aer pe 25 decembrie 2009 la bordul unui avion de pasageri american.

Pana acum, scanerele erau utilizate in baza unor proceduri nationale, a subliniat Comisia Europeana.

Parlamentul European s-a pronuntat in iulie pentru reglementarea cu strictete a procedurilor de folosire a acestor scanere, cerand interzicerea aparatelor cu raze X. Eurodeputatii au cerut statelor europene sa achizitioneze tehnologie adecvata pana in aprilie 2013.Reglementarile adoptate luni la Bruxelles, care vor intra in vigoare la inceputul lunii decembrie, nu obliga statele membre sa foloseasca scanere corporale, dar, daca o vor face, trebuie sa respecte un cadru legal strict.

Pentru garantarea vietii private, scanerele nu vor putea inregistra, pastra, copia sau imprima imagini. Personalul care vizualizeaza aceste imagini va trebui sa stea intr-o incapere separata si vor fi interzise "orice legaturi" cu pasagerii, precizeaza CE.

De altfel, pasagerii pot refuza sa treaca prin scanere, optand pentru metode alternative de control.

Din motive medicale, folosirea aparatelor cu raze X nu va fi permisa.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 09:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter