TURISM

Cea mai grava criza de pana acum pentru transporturile aeriene din Europa de Est

04 decembrie 2012, ora 12:18 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
avion.jpg
Turbulentele de pe pietele financiare din zona euro provoaca cea mai grava criza de pana acum pentru transporturilor aeriene din Europa Centrala si de Est, austeritatea, cresterea preturilor la carburanti si pierderile marilor companii de profil afectand sever operatorii de stat din regiune.

Din Balcani pana in tarile baltice, masurile de austeritate au venit in paralel cu o crestere puternica a preturilor carburantilor, in timp ce Comisia Europeana nu mai tolereaza subventii si ajutoare de stat in domeniul transporturilor aeriene, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

"Costurile de zbor au crescut, iar variantele aflate la dispozitia calatorului s-au redus. Incepi sa te gandesti: źAm intr-adevar nevoie sa merg acolo?╗", comenteaza Joe Cook, a carui companie, Cook Communications, reprezinta printre altele grupul suedez Saab si producatorul de carbune New World Resources.

"Operatorii platesc pretul greselilor de management financiar. Guvernele care in trecut pompau bani in aceste companii din ratiuni politice si de prestigiu au acum probleme cu banii, si niciun operator comercial nu va interveni fara ca investitia sa fie viabila", remarca un analist financiar ceh.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 05 August 2020, 09:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter