TURISM

Cele mai cautate destinatii in 2018 si cum au evoluat costurile de zbor

19 ianuarie 2018, ora 14:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Phuket
Phuket
Călătoriile au devenit o experiență tot mai accesibilă pentru românii care vor să descopere țările și culturile vecine, dar și pe cele dincolo de granițele continentului. Aceasta este concluzia la care a ajuns echipa momondo.ro, după ce a analizat căutările de zbor efectuate de către aceștia pentru 2016 și 2017 și le-a comparat cu planurile de călătorie pe care mai mulți români le au în 2018.

Mai mult, studiul
momondo.ro dezvăluie cum au evoluat costurile de zbor și perioada de concediu a românilor în cei trei ani pentru cele mai căutate destinații.

Vacanțe anuale în Europa latină: durată mai scurtă de relaxare, dar la un preț mai mic


Mai mulți călători români au ales destinațiile însorite din Europa pentru a-și petrece concediile,  atât în 2016, cât și în 2017. Spania și Italia au înregistrat cele mai multe căutări de zbor în ultimii doi ani, conform datelor momondo.ro.


Românii care au căutat să călătorească în afara țării în 2016 și 2017 s-au îndreptat în principal către Spania. Orașul către care majoritatea călătorilor au căutat zboruri este Barcelona, cu plecare din cele mai mare aeroporturi din țară -- din București, Cluj și Timișoara. Interesul românilor pentru o vacanță în capitala catalană a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii doi ani iar pentru 2018 căutările de zbor cu plecare din București au crescut cu 77%, comparativ cu 2017.


Conform momondo.ro, planurile de vacanță pentru 2018 ale tot mai multor călători români includ în continuare Barcelona ca principală destinație. Cu toate acestea, perioada petrecută de aceștia la destinație este tot mai scurtă. Românii care au zburat din București au stat în medie 9 zile în 2016, 8 zile în 2017 iar pentru 2018 și-au rezervat aproximativ o săptămână în Spania.
 
Top 5 cele mai populare destinatii (2016-2018) Crestere in cautarile de zbor catre orasul principal (2018, comparativ cu 2017) Durata medie (zi) de sedere in tara respectiva (2016/ 2017/2018) Costul mediu de zbor (EUR) in 2018, comparativ cu 2017
Barcelona, Spania +77% 9/8/7 zile 112 EUR (-27,2%)
Roma, Italia +97% 7/6/5  zile 70 EUR (-20,7%)
Bangkok, Thailanda +87% 14/13/12  zile 581 EUR (-6%)
Lisabona, Portugalia +134% 13/8/6  zile 131 EUR (-27%)
Paris, Franta +108% 6  zile 122 EUR (-20,2%)

Când vine vorba de costurile de zbor pentru o vacanță în străinătate, datele momondo.ro arată o scădere destul de mare a prețurilor pentru aceste destinații în 2018. Zborurile către Barcelona au înregistrat costuri tot mai mici în ultimii trei ani. Pentru o călătorie dus-întors la clasa Economy în 2016 românii au plătit în medie 171 de euro și în 2017 în medie 155 de euro. Pentru o deplasare cu avionul în 2018, călătorii plătesc mult mai puțin, în medie 112 euro de persoană. Cu toate acestea, Roma rămâne cea mai ieftină destinație din top pentru o călătorie din București în 2018.

Românii care călătoresc din următoarele cele mai mari aeroporturi din țară, din Cluj și Timișoara, se îndreaptă către aceleași destinații. Zborurile către Barcelona, Spania au fost cele mai căutate de către călătorii români din aceste două orașe în ultimii doi ani. În ceea ce privește anul 2018, interesul lor în a-și petrece vacanța în acest loc este și mai mare: datele momondo.ro arată o creștere de +104% în căutările de zbor cu plecare din Cluj și +33% pentru cele cu plecare din Timișoara către Barcelona. Roma este, de asemenea, a doua cea mai dorită destinație pentru relaxare în rândul românilor care zboară din Cluj și Timișoara.

Destinații mai puțin explorate -- escapade în trend în 2018


Destinațiile de călătorie populare sunt invadate de turiști. Dacă ajungi în Amsterdam, Paris, Berlin, s-ar putea să fii foarte surprins nu de obiectivele turistice cât de cozi și prețuri. Astfel că mai mulți călători încep să ia în considerare destinații alternative. Ținând cont de asta, mai mulți călători decât până acum vor alege destinații care sunt asemănătoare cu orașele principale, dar mai puțin aglomerate și mai puțin costisitoare.


În loc să urmeze traseul turistic către Barcelona sau Roma de exemplu, călătorii vor pune ca destinații următoare pe listă orașe cu resurse culturale impresionante precum Marrakech și Madeira. Cu toate acestea, costurile de zbor către capitale și către alte orașe mai mari sunt în continuare scăzute, ceea ce face adesea ca majoritatea turiștilor să rămână acolo. Pentru a ajunge în locuri mai puțin cunoscute în zonă, turiștii pot închiria o mașină sau se pot deplasa folosind transportul public.


momondo.ro a pregătit o listă cu cinci destinații care pot deveni tot mai populare printre români în 2018. Pentru această analiză, specialiștii au avut în vedere datele despre căutările de zbor înregistrate între 2016 și 2018.

Destinatii in trend, 2018 Cost mediu de zbor (EU) Durata medie de sedere (zi)
Phuket, Thailanda 651 EUR 11 zile
Male, Maldive 592 EUR 10 zile
Marrakech, Maroc 150 EUR 6 zile
Madeira, Portugalia 215 EUR 7 zile
Istanbul, Turcia 117 EUR 6 zile

Observăm an de an o creștere a interesului românilor de a descoperi sau de a-și continua experiența călătoriei căutând zboruri atât în Europa, cât și Asia și nu numai. Prezența tot mai multor oferte de călătorie și reduceri din partea companiilor aeriene de pe piață face ca planificarea unei călătorii cu avionul să fie un subiect accesibil și atât de familiar majorității. Dincolo de asta, remarcând acest trend în creștere, lucrăm la a crea noi instrumente care să susțină și să inspire oamenii să exploreze drumuri nebătătorite. Servicii incluse în opțiunile momondo precum Caută Pretutindeni permit călătorilor să acceseze prețuri pentru destinații alternative direct pe hartă și să înțeleagă rapid unde altundeva pot merge în lume cu bugetul pe care îl au în acel moment”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 14 Noiembrie 2019, 19:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter