- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

China are in vedere un parc tematic dedicat laureatului premiului Nobel pentru Literatura Mo Yan

18 Oct, 11:33 • Redactia DailyBusiness
Localitatea natala a lui Mo Yan (foto), primul laureat chinez al premiului Nobel pentru Literatura, intentioneaza sa profite de pe urma renumelui sporit brusc saptamana trecuta al scriitorului pentru a construi un parc tematic si a atrage turisti.
China are in vedere un parc tematic dedicat laureatului premiului Nobel pentru Literatura Mo Yan

Gaomi, district rural din provincia Shandong (estul Chinei), va investi, potrivit News of Beijing, [b]670 de milioane de yuani[/b] (82 de milioane de euro) in acest proiect dedicat lui Mo Yan, romancier cunoscut pentru descrierile sale pitoresti si atasamentul fata de regiunea sa de origine.

Este mai ales prevazuta construirea unei “Zone de experienta culturala Mo Yan”, dar si plantarea de sorg pe o suprafata de 6,5 kilometri patrati. Mo Yan, unul dintre cei mai renumiti autori chinezi din tara sa si din strainatate, si-a obtinut notorietatea cu “Sorgul rosu”, lucrare adaptata pentru marele ecran de faimosul regizor Zhang Yimou, noteaza Agerpres.

Agricultorii din Gaomi cultivau pe vremuri sorg, din care faceau vin, dar in anii 1980 au renuntat la aceasta cereala devenita nerentabila, a explicat jurnalul. De la atribuirea, in urma cu o saptamana, a prestigioasei distinctii Nobel lui Mo Yan, chinezii au devenit si mai dornici sa ii cunoasca operele, deja obisnuite sa figureze in raioanele de bestsellere.