- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Copper Beech: In Romania ar merge turismul de lux, nu cel de masa

24 Apr, 00:01 • Redactia DailyBusiness
Potentialul turistic al Romaniei din punctul de vedere al destinatiilor culturale si al reliefului o recomanda pentru turism de lux si nu pentru turism de masa, asa ca investitiile ar trebui sa mearga catre statiuni de lux, a declarat Diwaker Singh, directorul general al companiei Copper Beech si actionar al companiei cu capital britanic.
Copper Beech: In Romania ar merge turismul de lux, nu cel de masa

„Avem in plan crearea unui circuit turistic, asa ca vom mai dezvolta inca 4 statiuni de lux la Sucevita in Moldova, la Barsana, in Maramures si in Vesed si Borsec in Transilvania”, a adaugat Singh, care a precizat ca in prezent a inceput achizitionarea terenurilor necesare. El a adaugat ca este inca prea devreme pentru a declara valoarea bugetului de investitii in aceste proiecte.

Compania Copper Beech a dezvoltat in 2005 langa lacul Somova din Delta Dunarii o statiune de lux cu 30 de vile, construite in stilul caselor din Delta. Investitia necesara a fost de 7,5 mil. euro, finantatorul fiind BCR.

„Anul acesta speram sa trecem pe profit operational la statiunea de langa Somova. Aceasta este operationala 8 luni pe an, iar in 2007 am inregistrat peste 1.500 de innoptari, tariful pe noapte fiind de 450 euro”, a spus Singh.

70% dintre turistii care au ales complexul dezvoltat de Copper Beech sunt romani.

„Am construit statiunea pentru a atrage turistii straini, insa pentru asta este nevoie de o promovare indelungata si de dezvoltari similare in regiune. Strainii vin in vacanta nu pentru a sta 3 zile intr-o statiune, ci pentru a calatori timp de 10-15 zile”, a precizat Singh.

„Exista un trend international fata de destinatiile culturale. Oamenii s-au plictisit sa mearga mereu in aceleasi statiuni exotice si isi doresc ceva nou, iar aceste persoane sunt clientii high-end ai turoperatorilor. Romania ar putea raspunde acestei nevoi daca s-ar dezvolta circuitele culturale si ar fi derulate mai multe investitii in hoteluri si statiuni de lux mici, si sa se creeze un lant care sa acopere principalele destinatii culturale”, a mai spus el.