TURISM

Cum e reprezentata Romania la cel mai important targ de turism din lume pe segmentul evenimentelor

20 mai 2014, ora 15:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
imex.jpg
Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) participa in perioada 20 – 22 mai la cea de a noua editie a targul international de turism ”IMEX”, ce se desfasoara la Frankfurt, Germania. Targul este considerat cel mai important eveniment din lume dedicat industriei MICE (Meetings, Incentives, Conferences Exhibitions).

Pe langa targul in sine au loc manifestari conexe extrem de interesante: prezentari de destinatii, cross marketing specializat pe evenimente, modele informatice revolutionare, etc.

Acest targ se adreseaza specialistilor din turism si din sectorul de organizari de evenimente si congrese. In cadrul targului expun 3.500 de expozanti din 150 de tari, targul fiind vizitat anul trecut de aproximativ 10.000 de specialisti din 97 de tari, din care 3684 de hosted buyers din 58 de tari.

O mare parte a veniturilor generate de activitatea de incoming vine din sectorul evenimentelor. Industria MICE asigura la ora actuala aproximativ jumatate din incasarile totale din turism in Romania. Acest segment al industriei ospitalitatii este generator de imagine pozitiva si de venituri substantiale pentru destinatia in care se desfasoara.

In 2014 sosirile turistilor straini in Romania marcheaza un trend pozitiv al incoming-ul, o activitate complexa care include si industria de evenimente (MICE). Astfel, statisticile sunt incurajatoare pentru acest segment cu un real potential de dezvoltare in tara noastra, tinand cont si de faptul ca majoritatea strainilor care vin in Romania merg in Bucuresti si orasele mari. Participarea la IMEX se alatura altor actiuni ale ANT de sprijinire a asa-numitului sector MICE, desfasurate pe plan intern in colaborare cu cei mai importanti reprezentanti ai organizatiilor implicate in domeniul turismului si in mod specific pe acest segment“, a declarat Razvan Filipescu, presedintele ANT.Romania participa la editia din acest an a targului cu un stand standard de 100 metri patrati, in care sunt prezente 19 firme.
Pe perioada celor trei zile de targ vor fi sustinute prezentari pentru grupuri, reprezentand agenti organizatori de evenimente si conferinte sau congrese din: Italia, Austria, Franta, Polonia, Slovenia, Slovacia, Germania, Marea Britanie, SUA, Canada, Croatia, Grecia, Brazilia si Portugalia.

Agentii invitati vor participa la prezentari despre Romania ce vor fi urmate de degustari de produse traditionale romanesti, vinuri si tuica.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din TURISM
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Vineri, 20 Aprilie 2018, 05:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter