TURISM

Cum se modifică harta destinaţiilor turistice pentru români după exodul refugiaţilor şi atacurile teroriste

04 februarie 2016, ora 01:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Istanbul-10.jpg
Industria turismului din Europa a fost afectată în 2015 şi la începutul acestui an de o serie de evenimente negative, de la criza financiară traversată de Grecia şi exodul refugiaţilor, în plin sezon estival, până la atentate şi atacuri teroriste în destinaţii consacrate. Vezi cum se modifică în acest context ofertele pentru turiştii români.

Turoperatorul Cocktail Holidays a anunţat că a renunţat la destinaţii considerate riscante şi a adăugat destinaţii noi, în urma evenimentelor negative recente.

“Orice veste negativă care vine dintr-o destinaţie se simte imediat în vânzări. Noi ne-am informat turiştii prompt, de fiecare dată, despre ce se întâmplă, le-am arătat vara trecută că vacanţele lor în Grecia nu sunt perturbate de problemele financiare ale ţării, că refugiaţii ajunşi în insula Kos nu le strică vacanţele sau că la Paris situaţia este gestionată corespunzător, şi am renunţat la destinaţii considerate riscante. Românii încep să aprecieze din ce în ce mai mult valoarea unei vacanţe reuşite şi merg mai degrabă pe variante sigure”, declară Adriana Goicea, director general Cocktail Holidays.

Potrivit acesteia, în ciuda dificultăţilor din 2015, Grecia a fost destinaţia anului în vânzările Cocktail Holidays, care a oferit vacanţe charter în nouă insule greceşti, urmată de Spania şi Turcia. Cocktail Holidays adaugă anul acesta o nouă destinaţie pe charter pentru Grecia, insula Lefkada, cu Parga si Sivota, la cele pe care le oferă în fiecare an: Corfu, Creta-Chania, Creta-Heraklion, Mykonos, Rodos, Santorini, Zakynthos. Alte două destinaţii noi sunt Algarve, Portugalia şi Split, Croaţia.

“Mizăm anul acesta pe trei destinaţii noi, pe charter, în care unii turişti au ajuns până acum cu maşina. Pe lângă alternativa transportului rapid, cu avionul, în parteneriate pe care le avem cu companii româneşti, le oferim şi opţiuni de cazare în hoteluri aflate în apropierea plajelor. Ne aşteptăm ca Algarve, Split şi Lefkada să fie preferate de turiştii pe care teama de atentate teroriste îi ţine departe de unele destinaţii, dar şi de cei atraşi mereu de ceva nou”, declară Adriana Goicea, director general Cocktail Holidays.

Atacurile teroriste ieftinesc vacanțele

In noiembrie anul trecut, în urma atentatelor de la Paris, agentia de turism Paravion anunța că românii mai merg în Capitala Franței doar în interes de business, deși vacanțele se ieftiniseră cu 25%.

De asemenea, imediat după atentatele din 13 noiembrie,  s-au înregistrat anulări de zboruri către Paris sau rerutări pe alte destinații, atât cu plecări în noiembrie, cât și în decembrie. 

Totuși, pentru a încuraja turiștii să revină în capitala Franței, hotelierii au redus tarifele cu 50% în acea perioadă, iar companiile aeriene au acceptat modificări de perioadă sau de nume, indiferent cât de restrictive erau condițiile de emitere a biletului de avion.

Costurile pentru un pachet de Crăciun la Paris începeau atunci de la 396 de euro de persoană,  fiind mai mici decât cele pentru o vacanță similară, în aceeași perioadă, pe Valea Prahovei.

Turiștii români au reacționat imediat și după explozia puternică din ianuarie din Istanbul, soldată cu zeci de morți și răniți. Astfel, o parte dintre cei aflați in faimosul oras din Turcia au luat de urgență legătura telefonic cu agențiile de turism pentru a găsi cea mai rapidă metodă de a se reîntoarce în țară

Turcia este țara în care Paravion a vândut cele mai multe bilete de avion, după România. Agenția mizează pe o creștere substanțială pe această piață și pe segmentul vânzărilor de vacanțe.  

Paravion s-a extins la începutul lui 2015 pe mai multe piețe din Europa de Sud-Est, având echipe de agenți de turism vorbitori de engleză, maghiară, bulgară, turcă, greacă și spaniolă.  În paralel, au crescut vânzările pe piețele suplimentare non-core în Europa Centrală și de Est (Bulgaria, Ungaria, Cipru), dar și în Marea Britanie și Spania.

De asemenea, ANAT şi ANT au anunţat recent ca prioritate, începând din acest an, atragerea turiştilor ruşi, considerând că România poate fi o alternativă la Turcia şi Egipt, două destinaţii pe care ei nu le mai pot vizita. 2,6 milioane de cetăţeni ruşi care au vizitat Egiptul în 2014 şi 3,3 milioane care au ales Turcia, în acelaşi an, sunt potenţiali turişti pentru România.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din TURISM
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Joi, 19 Aprilie 2018, 18:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter