- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Destinatii ideale pentru o \”vacanta de evadare\”

16 Aug, 09:41 • Redactia DailyBusiness
Florenta din Italia, Burgos-Spania, Blue Lagoon din Islanda, insula Amrum-Germania si Insulele Galapagos din Ecuador sunt cateva destinatii recomandate de catre revista Forbes ca fiind ideale pentru o vacanta de evadare.
Destinatii ideale pentru o \vacanta de evadare\

Orasul Florenta din Italia este considerat un imens muzeu in aer liber de specialistii de la Forbes-pornind de la Piazza della Signoria, turistul merge spre principalul muzeu din oras, Uffizi, apoi catre raul Arno, care traverseaza orasul. Ajunge la podul Ponte Vecchio, merge spre Palazzo Pitti si intra in Giardino di Boboli, una dintre cele mai impresionante gradini botanice din Italia.

Micul oras Burgos din Spania „se stinge” cateva ore in timpul pranzului, astfel incat vizitatorul sa poata lua o pauza de somn de cateva ore, ori sa mearga in una din numeroasele cafenele ale localitatii. Aici, mersul pe jos este obligatoriu.

Una din cele mai populare atractii turistice din Islanda este Blue Lagoon, unde vizitatorii se pot scufunda in apa geotermala a marii, admirand in acelasi timp peisajul spectaculos.

Amrum, o mica insula cu crestaturi, la 18 mile departare de coasta Germaniei, are numeroase plaje si ofera posibilitatea de a practica sporturi acvatice. Bicicleta este cel mai bun mijloc de transport pentru a inconjura insula. Masinile sunt permise, insa exista o singura strada.

O alta destinatie „de evadare” pe care revista Forbes o include in top este insula Galapagos din Ecuador, unde cele mai atragatoare activitati sunt cataratul si inotul. Zona este 90% parc national si conform regulilor acestui parc, un ghid are datoria de a insoti turistul oriunde.

Vizitarea acestei locatii a devenit destul de controversata, deoarece ecologistii argumenteaza ca turistii au un impact negativ asupra naturii salbatice.