- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Directia Apelor Dobrogea Litoral a reziliat 97% din contractele de inchiriere a plajelor

02 Mar, 14:33 • Redactia DailyBusiness
Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a reziliat 41 de contracte cu operatorii de plaje, din cele 46 existente la nivelul institutiei, a anuntat, luni, Catalin Anton, purtatorul de cuvant al institutiei, transmite corespondentul NewsIn.
Directia Apelor Dobrogea Litoral a reziliat 97% din contractele de inchiriere a plajelor

Celelalte 5 contracte ramase in vigoare sunt verificate de catre DADL, urmand ca in zilele urmatoare sa se decida daca vor fi sau nu anulate intelegerile.

„Motivele rezilierii au fost, printre altele, cedarea folosintei plajei, nerealizarea planurilor investitionale asumate la castigarea licitatiilor, mentinerea de constructii neautorizate pe suprafata plajelor in afara sezonului estival, nedepunerea in termen a scrisorii de garantie bancara”, a declarat Catalin Anton. Celelalte 5 contracte, aflate in zonele din sudul litoralului, sunt in prezent verificate de institutie, a precizat acesta.

De asemenea, DADL a demarat, luni, lucrarile de pregatire a plajelor pentru sezonul estival 2009. Lucrarile se vor desfasura esalonat in functie de particularitatile fiecarei zone, in baza unor programe saptamanale, astfel incat plajele sa fie pregatite pentru noul sezon estival, pana la jumatatea lunii aprilie.

Potrivit lui Catalin Anton, angajatii DADL vor interveni mai intai in zonele cu afluenta mare de turisti: Mamaia, Costinesti, Neptun, Mangalia, Vama Veche, urmand ca treptat sa fie pregatite toate plajele de pe litoralul romanesc.