TURISM

Doar 5% dintre romanii care cumpara bilete de avion online isi fac si asigurari de calatorie

14 aprilie 2014, ora 14:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
vacanta3.jpg
Doar 5% dintre romanii care achizitioneaza bilete de avion online pentru plecari in strainatate isi fac si o asigurare de calatorie, evitand astfel riscul ca pentru tratamentul unui accident minor sau pentru o singura zi de spitalizare in strainatate sa plateasca cel putin cateva sute de euro.

Procentul celor care cumpara bilete de avion online si achizitioneaza si o asigurare de calatorie (asigurare de sanatate sau pentru pierderea bagajului) s-a mentinut constant de-a lungul timpului si este, poate, cel mai bun indicator pentru a masura constientizarea utilitatii unei asigurari de calatorie.

Procentul clientilor care cumpara biletul de avion offline (apeland la un agent de turism) si se decid si pentru o asigurare de calatorie este mai dinamic, aproximativ 35% dintre acestia alegand asigurarea. Rata acestora este insa in crestere: daca in anul 2012 procentul mediu al celor care alegeau o asigurare de calatorie era de aproximativ 16%, in 2013 a evoluat la aproximativ 20%, iar spre sfarsitul anului 2013 si inceputul lui 2014, asigurarile au fost cumparate de aproximativ 35% dintre cei care au achizitionat biletul din agentie, potrivit agentiei Vola.ro.

"In luna februarie a acestui an am atins chiar un record, rata de conversie pentru asigurarile offline fiind de peste 40%", a declarat Alina Dumitrescu, directorul Vola.ro. La nivel de agentie, insa, procentul asigurarilor vandute offline si online, raportate la numarul total de calatori, atinge aproape 15%, fiind in crestere fata de anii trecuti (12% in 2013 si 10% in 2012).

"Clientii percep asigurarea ca pe un cost in plus, nu neaparat ca pe un beneficiu. Asigurarea de calatorie este un serviciu secundar si este perceputa ca atare. In spatiul Schengen, de exemplu, a aparut Cardul European de Sanatate si multi dintre clientii care refuza asigurarea propusa de noi invoca acest motiv. Ce le scapa acestora din vedere este ca asigurarea de calatorie are mult mai multe beneficii, cel mai important dintre ele este ca te asigura si in sistemul privat de sanatate, spre deosebire de cardul european. La acestea se adauga, in functie de tipul de asigurare ales, despagubirea in caz de pierdere a bagajului, intarzierea sau pierderea conexiunii unui zbor sau chiar falimentul companiei aeriene", a declarat Alina Dumitrescu, directorul Vola.ro.

Aproximativ 58% din asigurarile vandute de Vola.ro sunt asigurari medicale, circa 34% sunt polite medicale care asigura si bagajul si doar 8 % sunt polite de calatorie care acopera riscul de pierdere a conexiunii si a plecarii. In general, politele care asigura bagajul si cele care acopera riscul de pierdere a conexiunii se recomanda pentru zborurile cu escala sau intercontinentale. Avand mai multe cereri pe partea de zboruri directe, este normal ca procentul politelor medicale sa fie cel mai ridicat.Preturile politelor de calatorie variaza in functie de paleta de riscuri pentru care turistul alege sa se asigure (asigurare medicala simpla, asigurare medicala + asigurarea bagajului sau intarzierea acestuia, asigurare medicala + bagaj + pierderea conexiunii si a plecarii), durata calatoriei si zona in care calatoresti: spatiul Schengen, intreaga lume, fara SUA, Canada si Israel sau intreaga lume, inclusiv SUA, Canada si Israel.

Este bine de stiut ca din cauza conflictelor armate existente, in acest moment nu se pot incheia asigurari in Iran, Irak, Afganistan, Siria si Liban. 

Varsta limita pentru incheierea unei asigurari de calatorie este 80 ani. Cele mai cerute asigurari sunt cele medicale simple si cele care includ si riscul de pierdere sau intarziere a bagajului.

In general numarul de polite vandute este in crestere in perioada martie-septembrie, iar in octombrie-martie fluctueaza destul de mult. In perioada vacantei de iarna vindem mai multe asigurari pentru sporturile extreme, pentru ca multi romani care pleaca la schi sau snowboarding sunt constienti de beneficiile unei astfel de polite.

Vola.ro este cea mai mare agentie de turism online din Romania, cu venituri de 92,8 milioane lei in 2012.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Vineri, 14 Decembrie 2018, 08:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter