- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

EasyJet se asteapta la reducerea profitului cu 43%

24 Jul, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Oficialii EasyJet i-au avertizat pe investitori ca profitul operational al companiei va scadea in acest an fiscal, care se va incheia la sfarsitul lui septembrie, cu pana la 43%, din cauza preturilor record la combustibili, relateaza Bloomberg.
EasyJet se asteapta la reducerea profitului cu 43%

Oficialii de la EasyJet au anuntat o crestere anuala a costurilor cu combustibilii de 185 de milioane de lire sterline. In consecinta, rezultatele financiare la sfarsitul anului 2008 ar putea fi sub asteptarile analistilor.

Costurile ridicate cu combustibilii au afectat liniile aeriene si cateva dintre ele au luat deja masuri in acest sens.

La inceputul lunii, Ryanair a anuntat ca va scoate 250 de zboruri de pe aeroportul Stansted pe timpul iernii, pentru a compensa cresterea costurilor cu combustibilii.

Mai multe companii, precum cele americane Eos si Maxjet, dar si britanice, Silverjet, au dat faliment din cauza conditiilor dificile de piata.

EasyJet a anuntat ca va implementa o serie de masuri pentru a reduce costurile, inclusiv reducerea numarului curselor aeriene in sezoane mai putin profitabile si relocalizarea unor avioane, de pe aeroporturi mai putin circulate, pe aeroporturi cu un trafic mai intens.

„Avand in vedere conditiile actuale, flexibilitatea este esentiala, iar EasyJet continua sa isi revizuiasca orarul de zbor si poate sa opereze noi modificari pentru a elimina cursele neprofitabile si a beneficia de oportunitatile existente”, au declarat oficialii companiei.

In ciuda temerilor operatorilor aerieni de o reducere a cheltuielilor clientilor cu vacantele, numarul pasagerilor EasyJet a continuat sa creasca, mai ales pe rutele dintre Franta si Italia.

Easyjet este liderul companiilor aeriene low-cost din Europa, avand in prezent 162 de aeronave care acopera 394 de rute intre 105 aeroporturi din 28 de tari. EasyJet a transportat peste 41 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni.