- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Grad de ocupare mai scazut decat in 2008 pentru Craciun si revelion in hotelurile de pe Valea Prahovei

07 Dec, 09:20 • Redactia DailyBusiness
Multi dintre hotelierii din statiunile de pe Valea Prahovei au redus preturile la pachetele de Craciun si Revelion fata de anul trecut, insa cu toate acestea rezervarile sunt, in unele statiuni, la jumatate fata de aceeasi perioada a lui 2008, scrie Mediafax.
Grad de ocupare mai scazut decat in 2008 pentru Craciun si revelion in hotelurile de pe Valea Prahovei

In statiunile prahovene Busteni si Sinaia turistii nu se mai grabesc sa-si faca rezervari pentru Craciun si Revelion, asa cum se intampla anul trecut pe vremea aceasta. Daca in aceeasi perioada a lui 2008 nu se mai gasea niciun loc de cazare pentru revelion in vilele si hotelurile din statiunile prahovene, anul acesta gradul de ocupare este cu mult scazut, in unele cazuri fiind de doar 50%.

Astfel, potrivit reprezentantilor Centrului de Informare Turistica din
Sinaia, in aceasta statiune sunt rezervate, in prezent, doar 75% din cele aproximativ 10.000 de locuri de cazare omologate in hotelurile si vilele din statiune, in conditiile in care la inceputul lui decembrie 2008 toate aceste locuri erau rezervate si in conditiile in care tarifele nu au crescut fata de anul trecut, iar unii hotelieri au facut si reduceri de pret de 10 – 15%.

In ceea ce priveste rezervarile pentru Craciun, la Sinaia doar 60 – 70% din totalul locurilor de cazare omologate sunt rezervate, anul trecut pe vremea aceasta numarul locurilor rezervate pentru Craciun fiind cu 10% mai mare.

La hotelurile din Sinaia, preturile variaza intre cateva sute de lei si cateva sute de euro, in functie de conditiile de cazare. Cele mai ieftine pachete turistice sunt la hotelurile de doua stele, unde pentru trei nopti de cazare cu mic dejun, masa de Revelion si masa festiva in prima zi a anului turistii platesc 550 de lei de persoana. La hotelurile de trei stele pretul unui pachet turistic in conditiile mentionate este, in medie de 1.500 de lei, la hotelurile de patru stele presurile practicate pornind de la 490 de euro si ajungand pana la 1.000 de euro.

Nici in statiunea Busteni turistii nu s-au grabit sa-si faca rezervari pentru noaptea dintre ani. Primarul statiunii, Emanoil Savin., care detine un hotel si mai multe vile in Busteni, a declarat ca, daca in noiembrie anul trecut toate locurile pentru Revelion erau rezervate, anul acesta sunt mai cautate pensiunile, gradul de ocupare pentru revelion la hoteluri fiind de doar 50%. Asta in conditiile in care, sustine primarul din Busteni, preturile practicate sunt cu pana la 25% mai mici fata de anul trecut.

„Criza se cunoaste in turism”, a spus Savin, care a adaugat ca de luni hotelierii din Busteni vor lansa noi oferte de pachete turistice pentru atragerea a cat mai multor iubitori ai muntelui la Busteni la acest sfarsit de an.