TURISM

Harta cheltuielilor in cele mai vizitate orase din lume

11 iunie 2012, ora 15:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
London2011.jpg
Londra ramane destinatia turistica numarul unu din intreaga lume, sustinuta si de Jubileul de Diamant al reginei Marii Britanii, conform unui studiu MasterCard Worldwide. Pentru al doilea an la rand, va atrage cele mai multe cheltuieli transfrontaliere, depasind orase precum New York, Bangkok, Paris si Singapore.


Atrasi de muzeele reprezentative, restaurantele si teatrele de top, precum si de mediul de afaceri flexibil, turistii care vin in Londra vor cheltui mai mult decat media pe cap de turist preconizata pentru restul oraselor incluse in raport.

Londra, centru global comercial, este pe cale de a deveni, de asemenea, o capitala a platilor fara numerar, in viitorul nu foarte indepartat. MasterCard estimeaza ca, in Marea Britanie, tranzactiile electronice ar putea detrona platile cu numerar pana in 2025. Incluzand economia gri, acest punct critic ar putea fi atins in 2035.

In ceea ce priveste numarul turistilor straini, raportul estimeaza ca orasele care vor inregistra cele mai mari cresteri in regiunile lor sunt Rio de Janeiro (cu un procent de 28,6%), Tokyo (cu un procent de 21,5%), Abu Dhabi (cu 17,9%), Tunis (cu 17,7%), Istanbul (cu 14,7%) si Toronto (cu 7,6%).Zona Asia/Pacific (cu un procent de 9,5%) va avea cea mai mare crestere din 2012, dintre toate regiunile globului.

Conform studiului, in ciuda contextului economic afectat de criza, numarul total al turistilor internationali este preconizat sa inregistreze cresteri de 5,7%, iar cheltuielile realizate de acestia de 10,6%, comparativ cu anul precedent, pentru toate orasele din Top 20.

Acest raport creioneaza o imagine a unei lumi chiar mai interconectate decat credeam, unde tranzactiile electronice joaca un rol important in stimularea comertului global. Daca analizam modul in care turistii straini cheltuiesc, este clar ca numerarul nu le mai indeplineste cererile pentru plati simple, inteligente si in siguranta, a declarat Ann Cairn, president international markets in cadrul MasterCard Worldwide.

In ciuda unui context economic global afectat de criza, raportul de anul acesta arata ca exista anumiti factori ce determina cresteri semnificative pe tot globul, din punct de vedere al sosirilor de turisti internationali si al cheltuielilor realizate de acestia. Cu o noua generatie de turisti straini care provin de pe piete emergente si care viziteaza destinatii de top ale lumii, orasele turistice globale continua sa reprezinte un motor important de crestere economica, a spus Yuwa Hedrick-Wong, global economic advisor in cadrul MasterCard Worldwide.

Anul acesta putem observa o diferenta clara intre pietele de capital si cele de consum. Pietele de capital moderne sunt cu adevarat interconectate, asa ca daca are loc o criza financiara intr-o regiune, se va raspandi rapid si in restul regiunilor din lume. Contextul economic pe pietele de consum depinde de conditiile locale, precum forta de munca si veniturile, acestea variind destul de mult de la un oras la altul, indiferent de mediul economic global, a adaugat acesta.

New York-ezii, cei mai cheltuitori in Londra

Londra si-a asigurat inca o data pozitia globala dominanta. Topul primelor 5 orase din care provin cei mai multi turisti ai Londrei sunt: Dublin, New York, Stockholm, Amsterdam si Frankfurt.

Numarul vizitatorilor din Frankfurt este preconizat sa inregistreze cresteri de 20,8%.

Chiar daca cei mai multi turisti vor veni din Dublin, conform raportului, vizitatorii din New York vor cheltui mai mult decat dublu odata ce ajung in Londra.

Interesant este ca tiparele de cheltuieli sunt reciproce londonezii care viziteaza New York-ul vor cheltui mai mult decat vizitatorii din celelalte patru tari de origine.

Cresterea preconizata a cheltuielilor facute de turisti in capitala Marii Britanii se conformeaza trendului pozitiv al tranzactiilor cu cardul din ultimul an tranzactiile cu cardul au crescut cu 8,3% din 2010 pana in 2011, conform Euromonitor, o companie de cercetari independenta.

Parizienii calatoresc departe

Chiar daca raportul estimeaza ca Parisul va avea mai putini turisti internationali in 2012 un declin marginal de 0,6% - totusi, orasul isi va mentine in continuare locul al doilea pe acest segment.

De asemenea, studiul estimeaza ca turistii vor cheltui aici mai mult cu 1,5%. Interesant este faptul ca Paris nu face parte din top 5 orase din care provin turistii care viziteaza Londra, in ciuda distantei apropiate. Parizienii vor calatori mult mai departe ei figureaza in top 5 orase de origine ale vizitatorilor pentru New York sau Dubai.

Cresterea preconizata a cheltuielilor realizate in Paris urmeaza trendul pozitiv inregistrat de tranzactiile cu cardul in Franta.

Datele Euromonitor indica o crestere a numarului de tranzactii cu cardul de 7,1%, in perioada 2010-2011, in aceasta tara.

New York, pe locul doi la cheltuieli transfrontaliere

Chiar daca se preconizeaza o crestere de 6,8% pe acest segment, New York se afla pe locul al doilea in ceea ce priveste cheltuielile transfrontaliere.

In ceea ce priveste numarul de turisti, raportul estimeaza ca New York va ramane pe locul al 13-lea, chiar daca pe acest segment se inregistreaza cresteri de 5,2%.

New York ramane o destinatie atractiva mai ales pentru turistii de peste ocean si pentru canadieni. Turistii din New York provin din Londra, Paris, Frankfurt si Tokyo.

Toronto completeaza topul celor 5 orase de origine ale celor care viziteaza New York, ocupand cel de-al doilea loc.

Cresterea preconizata a cheltuielilor turistilor in New York urmeaza tendinta pozitiva inregistrata de tranzactiile cu cardul in SUA. In comparatie cu anul trecut, tranzactiile cu cardul derulate aici au crescut cu 5,5%, in timp ce numarul tranzactiilor cu numerar a scazut cu 5,2%.

Bangkok, atractia Asiei

Bangkok este metropola cu cele mai mari cresteri estimate ale numarului vizitatorilor straini si ale cheltuielilor, din regiunea Asia/Pacific. Orasul va fi martorul unei cresteri de 6,5% in ceea ce priveste numarul vizitatorilor si o crestere impresionanta, de 16,6%, in ceea ce priveste cheltuielile realizate de acestia.

Cel mai mare trafic de turisti este preconizat ca va veni din Tokyo, acestia urmand sa cheltuiasca mai mult decat cei din top 5 orase de origine ale vizitatorilor.

Turistii care vor vizita Bangkok provin mai ales din interiorul regiunii Asia/Pacific.

De asemenea, Thailanda a inregistrat o crestere rapida de 8,4%, in ceea ce priveste numarul de tranzactii cu cardul, conform Euromonitor.

Singapore isi mentine locul in top, in ciuda faptului ca a inregistrat cresteri semnificative ale numarului de turisti straini de 9,9%, in comparatie cu anul precedent.

Orasul a urcat doua pozitii, ocupand locul patru, in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turistii straini o crestere de 12,7%. Cresterea urmeaza trendul pozitiv inregistrat de tranzactiile cu cardul in tara o crestere de 4,7%, conform Euromonitor.

Istanbul este orasul care a avut cea mai mare evolutie din top 5, in ceea ce priveste numarul de turisti straini, acesta fiind preconizat sa creasca cu 14,7%, in comparatie cu 2011. Astfel, orasul urca o pozitie pana pe locul al cincilea.

Mai mult de atat, orasul a inregistrat o evolutie si in ceea ce priveste cheltuielile realizate de vizitatorii straini o crestere preconizata, de 20,7%, fata de ultimul raport MasterCard.

Turcia este o alta tara care a inregistrat o crestere rapida, de 12,2%, in ceea ce priveste numarul de tranzactii cu cardul.

Conform raportului, atat numarul de turisti care vor vizita Europa, cat si valoarea cheltuielilor sunt estimate sa creasca. Top 10 al oraselor din regiune arata o crestere generala combinata a numarului de turisti, de 2,8%, si a cheltuielilor realizate de acestia, de 8,1%.

Media cheltuielilor per vizita in aceste orase europene va ajunge la 1.172 de dolari, in crestere cu 5,1%, in comparatie cu anul trecut.

Asia/Pacific iese in evidenta in cadrul acestui raport, cu un total de turisti straini, pentru Top 10 orase din regiune, estimat sa inregistreze cresteri de 9,5% si un total al cheltuielilor estimat sa aiba cresteri de 15,3%.

Media cheltuielilor realizate per vizita pentru aceste orase este preconizata sa ajunga la 1.350 de dolari, in crestere cu 5,4%, comparativ cu anul precedent.

Bangkok ocupa primul loc pe regiune in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turisti, iar Tokio, care ocupa al saselea loc, are cea mai rapida crestere, de 24,2%.

Aceeasi tendinta se pastreaza si pentru Taipei, care este estimat sa aiba o crestere a cheltuielilor realizate de turisti de 20,5%.

Cifrele pentru America Latina arata o evolutie, cu un numar estimat de vizitatori in crestere cu 7,3%, pentru orasele din Top 10, si un total al cheltuielilor preconizat sa creasca cu 7,9%.

Chiar daca in aceasta regiune este estimata o scadere a sumelor medii cheltuite per vizita (la 982 de dolari), fata de restul regiunilor, totusi, comparativ cu anul precedent, se inregistreaza o crestere de 0,6%.

Buenos Aires ocupa locul intai in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turisti, in timp ce Quito si Bogota au inregistrat cea mai rapida crestere.

De asemenea, Recife a inregistrat cea mai rapida evolutie a numarului de turisti straini, cu o impresionanta crestere anticipata de 37,6%.

Perspectiva pentru regiunea Orientului Mijlociu si Africa este una pozitiva, numarul vizitatorilor pentru orasele din Top 10 urmand sa creasca cu 7,2%, totalul cheltuielilor realizate de acestia este preconizat sa creasca cu 10,4%, iar valoarea medie a cheltuielilor per vizita este estimata sa creasca cu 3%.

Turistii vor cheltui cel mai mult in Dubai, acesta fiind, de asemenea, orasul cu cea mai rapida crestere din top 10 orase din regiune.

Abu Dhabi este orasul cu cea mai rapida evolutie, in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turisti, inregistrand o crestere de 20,7%, in acest an.

In plus, Durban este orasul cu cea mai mare crestere din regiune in ceea ce priveste numarul de vizitatori si este preconizat ca va deveni al doilea oras cu cea mai rapida crestere din raportul intocmit de MasterCard.

Si regiunea America de Nord este preconizata sa inregistreze cresteri pe ambele segmente numar de turisti si cheltuieli. Privind topul celor 10 orase, numarul de vizitatori este preconizat sa creasca cu 4,1% si cheltuielile cu 5,8%.

Si suma medie cheltuita per vizita va creste cu 1,6%, la impresionanta valoare de 2.442 de dolari, conform raportului.

New York este orasul unde turistii vor cheltui cel mai mult, cu 6,8% in crestere fata de anul trecut. Numarul turistilor care vor veni aici va fi mai mare, de asemenea, cu 5,2%.

Dallas si Boston, chiar daca nu sunt incluse in Top 10, vor inregistra cresteri in materie de sume cheltuite de turisti ambele estimate la 13,6% fata de anul trecut, iar numarul turistilor va creste considerabil.

Si Toronto, orasul cu cea mai rapida crestere din Top 10 metropole din America de Nord, se va bucura de sume mai mari cheltuite de turistii straini, cu o crestere estimata de 10,2% comparativ cu anul trecut.

Studiul MasterCard Global Destination Cities Index clasifica orasele din punct de vedere al numarului de vizite ale turistilor straini si al cheltuielilor transfrontaliere realizate de acestia in destinatiile respective. De asemenea, studiul face previziuni pentru 2012 cu privire la cresterea numarului de vizitatori si pasageri.

Aceasta cercetare nu se bazeaza pe volumele sau tranzactiile realizate cu carduri MasterCard.

Vezi aici studiul sub forma unei harti interactive.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 29 Mai 2022, 04:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter