TURISM

Lufthansa Group, numar record de pasageri in 2011

12 ianuarie 2012, ora 17:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Lufthansaa.jpg
Companiile aeriene membre ale grupului Lufthansa au transportat un numar record de pasageri in 2011, 106,3 milioane, in crestere cu 7,5 procente comparativ cu anul anterior.

Din grup fac parte companiile Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Bmi si Germanwings.

Totodata, grupul a crescut capacitatea cu 9,8% in 2011, in vreme ce valoarea locului pe km parcurs a crescut cu 7%. De asemenea, gradul de ocupare mediu a aeronavelor a scazut cu doua puncte procentuale, pana la 77,2%.

Tendinta de scadere a vanzarilor manifestata in toamna a continuat si in lunile urmatoare ale anului. La nivel de grup, ritmul de crestere a vanzarilor inregistrat la inceputul anului 2011 s-a dovedit a fi dificil de mentinut, potrivit companiei.



"Din perspectiva acestei evolutii si a contextului economic nesigur grupul de companii aeriene isi propune ca, in anul 2012, sa obtina o crestere de 3 procente a valorii locului pe km parcurs. Acest deziderat va putea fi atins prin utilizarea de aeronave cu capacitate mai mare si prin introducerea noii cabine Europa pe rutele europene Lufthansa", se arata in comunicatul grupului.

In 2011, au zburat cu avioane Lufthansa peste 65,5 milioane pasageri, cu 11,3 milioane mai multi decat in anul anterior. Lufthansa si-a extins capacitatea de transport cu 11,8 procente, in vreme ce vanzarile au crescut cu 8,8 procente. Gradul de ocupare a fost mai mic cu 2,2 procente comparativ cu anul trecut, ajungand la 77,2 procente.

Anul trecut, Swiss a transportat aproximativ 16,4 milioane de pasageri, iar Austrian Airlines 11,3 milioane, in vreme ce in jur de 5,7 milioane pasageri au ales sa zboare cu Bmi, iar 7,5 milioane cu Germanwings.

Lufthansa Cargo a inregistrat o crestere de 5% la numarul de tone per kilometru in 2011 atingand un total de 1,9 milioane tone de marfa si colete. Capacitatea a crescut cu 8,6%, in vreme ce vanzarile au fost mai mari cu 6,5%. Aceasta a determinat o scadere a factorului de incarcare cu 1,4%, pana la 69,5 procente.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 10:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter