- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Lufthansa s-ar putea confrunta cu o noua greva a pilotilor. Cea din februarie a adus pierderi de 50 mil. euro

24 Jun, 16:04 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana Lufthansa s-ar putea confrunta cu o noua greva a pilotilor daca cele doua parti vor refuza propunerea de mediere care le-a fost facuta cu scopul de a solutiona disputa legata de nivelul salarial si conditiile de lucru.
Lufthansa s-ar putea confrunta cu o noua greva a pilotilor. Cea din februarie a adus pierderi de 50 mil. euro

Greva pilotilor Lufthansa din 22 februarie a costat compania circa 50 mil. euro. Alte actiuni de greva au fost evitate dupa ce, in aprilie, sindicatul pilotilor si compania au fost de acord sa medieze disputa.

Lufthansa tinteste sa taie cheltuielile cu 1 mld. euro pana la finalului lui 2011 si sa scada costurile cu salariile echipajelor si ale pilotilor cu 10%.

Pilotii pot sa se miste „foarte repede spre o actiune de conflict”, a spus un reprezentant al sindicatului, citat de Bloomberg.

Lufthansa si sindicatul pilotilor au la dispozitie joi pana la ora 19:00 sa se gandeasca la propunerea facuta de mediatorul Klaus von Dohnanyi, fostul primar al orasului Hamburg.

Reprezentantii Lufthansa au confirmat existenta unei propuneri de mediere a conflictului, dar nu au dorit sa faca alte comentarii legate de aceasta.