TURISM

Ministerul Turismului, strategie comuna cu Printul Charles: "Aducem Carpatii in secolul XXI"

01 iunie 2012, ora 13:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Prince-Charles.jpg
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat vineri ca Guvernul elaboreaza o strategie impreuna cu Casa Regala a Angliei, mai exact cu reprezentantii Printului Charles, pentru promovarea turismului in Carpati.


Este un ansamblu si un complex de masuri care sa asigure o dezvoltare de secol XXI a regiunilor si a lucrurilor pe care vrem sa le promovam. Nu trebuie sa reinventam nimic, trebuie sa folosim ceea ce avem. Strategia a inceput, a existat deja prima discutie de experti saptamana aceasta, am fost informat ca au inceput sa lucreze pe documente", a spus ministrul.

Avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nisa, de turismul cultural - traditii, cultura, care ne stau la indemana si trebuie sa le utilizam in asa fel incat sa cream locuri de munca si plusvaloare in economia nationala", a mai spus Hellvig, citat de Mediafax.

Acest parteneriat tine in primul rand de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpatilor, pe de o parte, iar pe de alta parte de initierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic pana la promovarea unor regiuni turistice in zona rurala si asigurarea finantarii pe infrastructura in interiorul regiunilor promovate.Nu cu mult timp in urma, printul britanic declara ca nu doreste sa se amestece in politica autoritatilor locale, dar a evidentiat importanta salvarii padurilor.

Anul trecut, acesta a fost implicat intr-o campanie care incerca sa salveze de la distrugere padurile din Transilvania, acesta fiind un admirator declarat al provinciei romanesti, datorita valorilor pe care le respecta localnicii.

Ca urmare a acestei campanii, publicatia economica Financial Times a realizat un reportaj in care vorbeste despre padurile din Transilvania si indeamna autoritatile sa protejeze zona Carpatilor. "Infrastructura turistica este slaba, insa tocmai asta face parte din farmecul zonei. Poate ca nu o sa fiti ca Adam si Eva in fata unei lumi nou create, dar cu siguranta va veti putea bucura de singuratate", relata ziarul.

Printul Charles se teme ca dezvoltarea economica rapida a Transilvaniei va periclita padurile din Muntii Carpati si a cerut ca aceste paduri - unele dintre ele fiind ultimele zone salbatice din Europa neatinse de om - sa fie protejate inainte de a disparea pentru totdeauna.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 11:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter