TURISM

Miscare soc: Carpatair inchide zborurile din Cluj, ca raspuns la "atacurile" aeroportului

17 octombrie 2011, ora 16:55, autor(i): Cristina Mihai   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Carpatair a decis sa inchida baza operationala de pe aeroportul Cluj-Napoca dupa 12 ani de activitate, renuntand astfel la zborurile din aceasta destinatie. Linia aeriana opera 5 frecvente saptamanale Cluj-Timisoara.

Compania a spus ca decizia vine ca ôraspunsö la atacurile directorului aeroportului David Ciceo. á Astazi, o aeronava Carpatair nu a fost lasata sa decoleze de acesta de pe aeroportul din Cluj ápe motiv ca ar pune in pericol viata pasagerilor.

Carpatair spune ca de fapt oficialii aeroportului "hartuiesc compania ca urmare a unei plangeri pe care aceasta a depus-o la Comisia Europeana".

Operatorul aerian a acuzat in plangerea sa aeroportul ca subventioneaza, incepand cu 2007, pe unul din concurentii sai cu sume care se apropie de 20 milioane de euro, masura respectiva prejudiciind grav mediul concurential, mai multe companii aeriene fiind nevoite sa-si sisteze cursele pe care le-au zburat in mod traditional de pe aeroportul Cluj.

Oficialii Carpatair spun ca vor solicita "despagubiri aeroportului pentru prejudiciile cauzate de declaratiile defaimatoare si insinuarile fata de politica de siguranta a companiei Carpatair. Se vor solicita despagubiri si pentru intarzierea nemotivata a zborului Cluj-Timisoara de azi 17 octombrie 2011".ôUrmare a conflictului grav la care s-a ajuns, Carpatair a decis astazi inchiderea zborurilor Cluj-Timisoara dupa o perioada de 12 ani. Totodata, acest lucru va duce si la inchiderea bazei operationale Carpatair de la Cluj ceea ce va avea ca efect desfiintareaá a circa 20 locuri de munca asigurate pe plan localö, mentioneaza compania. á

De asemenea, ôCarpatair il va actiona in judecata pe directorul aeroportului David Ciceo in persoana pentru abuz de functie si implicare directa in favorizarea concurentei. Compania va sesiza deasemenea organele competente sa cerceteze prezenta actelor de coruptie in cazul contractelor pe care Carpatair le-a denuntat la Comisia Europeana in aceasta primavaraö, spun oficialii liniei aeriene.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ionut a spus:
17/10/2011 21:48
e aiurea toata aceasta situatie...Carpatair are foarte mari preturi la bilete...comparativ chiar si cu Taromul...ce sa mai vorbim de trafic de pasageri. Daca s-au zgarcit la 700 de Euro pentru siguranta pasagerilor, asa cum scrie pe alte postari, nu mai este nimic de zis. Bravo celor de la Cluj pentru exigenta.
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 06:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter