TURISM

Norul de cenusa a costat Wizz Air 1-2 mil. euro in Romania

17 iunie 2010, ora 13:46, autor(i): Ileana Ionescu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
wizz-plane.jpgmedie.jpg
Compania aeriana low-cost Wizz Air a inregistrat pierderi de circa 10 mil. de euro in intreaga Europa, din cauza norului de cenusa islandez care a afectat traficul aerian din intreaga lume, in Romania pierderile fiind estimate la 10-20% din aceasta suma, a declarat pentru DailyBusiness.ro Gyorgy Abram, directorul comercial al companiei.
Eruptia vulcanului din Islanda a afectat traficul aerian din intreaga lume in luna aprilie si inceputul lunii mai, Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni estimand ca pierderile totale cauzate se ridica la 1,7 miliarde dolari.

In primele 5 luni ale anului, Wizz Air a transportat 763.000 de pasageri in si dinspre Romania, cu 31% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Suntem in grafic pentru a depasi cifra de 2 milioane de pasageri transportati in si dinspre Romania pana la sfarsitul anului", au declarat reprezentantii companiei.In 2009, compania aeriana a transportat 1,65 milioane de pasageri in si dinspre Romania.

Principalul competitor al liniei maghiare, compania low cost Blue Air, a avut de platit o factura de aproximativ 2,5 milioane euro din cauza norului de cenusa.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 01:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter