- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul romanilor care merg in croaziere ar putea creste cu 20% in 2009

10 Jun, 14:19 • elena.olteanu
Anul acesta isi vor petrece vacanta intr-o croaziera circa 5.000 de turisti romani, reprezentand o crestere de circa 20%, fata de anul trecut, a declarat pentru DailyBusiness.ro Nicolae Demetriade, presedintele companiei World Travel.
Numarul romanilor care merg in croaziere ar putea creste cu 20% in 2009

Companiile de croaziere nu au ramas indiferente fata de situatia economica actuala si au ajustat tarifele cu 10-15% fata de cele practicate anii anteriori.

„Exista tarife incepand de la 400-500 de euro pentru un sejur de 7 zile, la care se adauga transportul cu avionul. Pe acelasi vas, cu aceleasi facilitati, dar cu o cabina cu balcon, tariful poate ajunge insa la 1.500 euro pe persoana. Sunt insa si oferte speciale pe croaziere de 4 nopti in Mediterana, cu tarife de 250 euro pe persoana in cabina dubla”, a mai spus Demetriade.

In privinta preferintelor turistilor romani, acestia aleg la prima croaziera destinatii din Carraibe sau Mediterana.

„La prima croaziera, optiunile se indreapta catre destinatii din Caraibe sau Mediterana , iar pentru urmatoarele se cauta America de Sud cu plecare din Chile pana la Brazilia, Australia si Noua Zeelanda, Tarile Nordice si Rusia, Dubai si toata zona Golfului Persic”, a mai spus Demetriade.

Nicolae Demetriade este fondatorul celei mai mari agentii de turism din tara, Happy Tour, care a fost vanduta catre fondul de investitii GED in decembrie 2007.

World Travel, noua companie pe care acesta o conduce, distribuie si promoveaza produsele companiilor Emirates Airlines, SAS Scandinavian Airlines, Cyprus Airways, Royal Caribbean, Celebrity Cruises si Azamara catre agentiile din Romania.