TURISM

O asociere romano-belgiana a castigat licitatia pentru Blue Air. Vezi pretul (Update 1)

17 mai 2013, ora 15:56 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
avion.jpg
Compania Airline Management Solutions, detinuta de firma belgiana Maxi Tours si doi actionari romani, a castigat licitatia pentru preluarea fondului de comert al Blue Air.

Licitatia a fost castigata pentru suma de 30 milioane de euro, potrivit Casei de Insolventa Transilvania,ácoordonatorul echipei de negociere pentru vanzarea companiei aeriene.

FirmaáAirline Management Solutions a fost inregistrata in Romania exact acum o luna, in data de 17 aprilie 2013.

Oferta declarata castigatoare a fost depusa de Airline Management Solutions SRL si consta intr-un avans de 6 milioane lei si garantii bancare suplimentare de 5 milioane euro pentru eliberarea cash-ului colateral.

Firma Airline Management Solutions SRL are in actionariat exclusiv specialisti in aviatie, cu experienta in domeniu si management orientat catre dezvoltarea zborurilor in regim smart flying.

Oferta trebuie aprobata de creditori si actionari inainte de a se face transferul efectiv al business-ului.

Blue Air se vinde cu obligatii de aproximativ 28 milioane euro reprezentate in principal de obligatia de a transporta pasagerii care au achizitionat bilete in avans si de alte cateva creante.

Obiectul tranzactiei il fac activele necorporale ale societatii, brand-ul, marca, know-how-ul, Web site-ul, platforma de rezervare bilete, cesiunea contractelor de leasing, depozitele cash colaterale si participatiile la Blue Aero SRL si la Ingragroup SRL.

öAm semnat documentele preliminare pentru finalizarea unui proces necesar pentru Blue Air, redresarea companiei in afara insolventei, prin transferul business-ului. Este acum randul actionarilor si a creditorilor sa valideze ofertaö, a declarat Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolventa Transilvania, coordonatorul Comieiri de negociere pentru vanzarea Blue Air.Cursa pentru preluarea Blue Air a luat sfarsit. Astazi se anunta castigatorul (Articol initial)

17 mai 2013, ora 10:51, autor(i): Andra Troasca 
blue-air1.jpg
2 oferte finale de preluare a business-ului Blue Air au fost depuse joi, 16 mai, potrivit Casei de Insolventa Transilvania, coordonatorul echipei de negociere pentru vanzarea companiei aeriene. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai.

Ofertele trebuie sa fie insotite si de dovezi de depunere a garantiei solicitate de catre Comisia de organizare a procedurii de vanzare. Ofertele vor fi deschise vineri, 17 mai.

Daca toate conditiile solicitate sunt indeplinite, Comisia de vanzare, in urma deschiderii ofertelor, va desemna un castigator. Acest castigator va trebui ulterior aprobat de catre creditori si actionari inainte de a se face efectiv transferul business-ului.

Anuntul de scoatere la vanzare a companiei Blue Air a fost facut pe 11 aprilie 2013. Intr-o prima etapa a procedurii de vanzare, echipa de negociere a atras 12 investitori interesati. Dintre ofertele depuse, 9 au fost considerate eligibile.

In urma procesului de evaluare si analiza a ofertelor depuse, in cursa pentru Blue Air au mai ramas 3 investitori. Doi dintre acestia au depus joi, 16 mai, ofertele finale.

Compania aviatica Blue Air nu se afla in nicio procedura judiciara si isi desfasoara activitatea in conditii normale, conform orarului de zbor, fara ca pasagerii sa fie afectati in vreun fel de procesul de vanzare.

Potrivit unor surse, ultimii trei investitori ramasi in cursa pentru preluarea Blue Air ar fi o firma detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, o asociere din care face parte Medallion Air, controlata de Victor Dumitrescu, si o companie inregistrata in Belgia.á
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 05 August 2020, 09:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter