TURISM, LIFESTYLE

O noapte in replica de gheata a cetatii Poenari costa 85 de euro

04 decembrie 2007, ora 16:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
IMG_1998.jpgmica.jpg
Cetatea vistierie Poenari, a domitorului Vlad Tepes, va fi reconstruita din zapada si gheata langa cabana Capra din Transfagarasan, de catre Montan Club Delta, tariful de cazare pe noapte fiind de circa 85 euro.
Montan Club Delta este grupul care a realizat si primul hotel de gheata din Romania, la Balea Lac.

"Turistii vor putea dormi inauntru pe pleduri speciale si bineinteles, in saci de dormit", a explicat Relu Nica, inititatorul programului.

Copia din zapada si gheta a cetatii, prima creatie de acest fel din Europa de Est, va fi finalizata chiar inainte de Craciun, pe 22 decembrie, va avea o treime din volumul original si va primi vizitatori pana in luna aprilie inclusiv.

"Cetatea va fi decorata pentru a aduce cat mai mult cu originalul, astfel ca vom lucra foarte mult si la interior. In patru dintre turnuri vom amenaja cate o camera unde se vor putea caza turistii, iar in cel de-al cincilea turn vom avea casa de bilete", a mai spus Relu Nica.Fiecare zi petrecuta la fortareata din gheata va avea un program special, de la concursuri de snowboard, sculptura in gheata si cazemate, dat cu presul pe zapada si multe alte concursuri haioase, chiar si karaoke.

Biletul de intrare va costa 10 lei entru elevi si studenti, respectiv 15 lei pentru adulti, iar cel de cazare va fi in jur de 300 de lei pentru camera cu doua paturi.

La intrarea in cetatea de gheata, un plaies ii va astepta pe turisti imbracat in haine traditionale.

Montan Club Delta si partenerul acestuia, compania Paraul Caprei SA, au inceput deja constructia de zapada si gheata.

Turistii care nu vor fi gata sa se cazeze chiar in interiorul cetatii vor avea de ales intre Cabana Capra, aflata langa cetate si pensiunile de la Piscu Negru, totalizand un numar de aproximativ 200 de locuri.

Investitia totala se va ridica la peste 14.000 lei (4.000 euro), pentru constructie fiind necesara o freza de zapada si un excavator.

Cetatea Poenari, inaltata in secolul al XIII-lea, se afla in Cheile Argesului, in apropierea barajului Vidraru. Traditia populara leaga zidirea cetatii de numele legendarului domn Negru Voda. Ea a fost extinsa mai tarziu de domnitorul Vlad Tepes in secolul XV.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Ianuarie 2020, 03:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter