- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Oferte \”low-cost\” pentru vacanta de lux: 2 saptamani all-inclusive in Caraibe, la pret de 4 stele in Mamaia

05 Mar, 00:01 • cristina.mihai
Criza este departe de a se fi terminat, asa ca vacantele in destinatii exotice la preturi foarte mici continua sa existe pe piata si in acest an. Astfel, agentiile locale vand pachete la preturi de sub 1.000 euro, cu biletul de avion inclus, in destinatii ca Mauritius, Thailanda sau Caraibe.
Oferte \low-cost\ pentru vacanta de lux: 2 saptamani all-inclusive in Caraibe, la pret de 4 stele in Mamaia

„Am vandut recent doua pachete turistice, cu cazare 2 saptamani la hoteluri all-inclusive si transport asigurat din Germania spre Caraibe si Thailanda, la sub 1.000 euro de persoana”, spune Mircea Vladu, directorul Prestige Tours (Vladu este membru Key People), care sustine ca si in acest an turistii pot gasi oferte foarte bune in destinatii exotice, daca rezerva din timp.

In paralel, cazarea 2 saptamani intr-un hotel de 4 stele din statiunea romaneasca Mamaia costa, prin programul early-booking (rezervari timpurii – n.r.), peste 3.000 lei de persoana, cu trei mese incluse. O diferenta extrem de mica intre cele doua valori, daca tinem cont ca pachetul din Caraibe include si un bilet de avion si cazarea la un hotel all-inclusive.

Pe langa preturile promotionale, agentiile de turism primesc si diverse oferte speciale din partea destinatiilor exotice cu care colaboreaza. „Am primit recent o oferta de la un hotel de 4 stele din Mauritius, care ne permite sa facem pachete la sub 1.000 euro cu cazare 7 nopti si transport inclus”, spune si Simona Veteleanu, directorul TravelBiz.

Destinatiile exclusiviste erau in trecut foarte rigide in ceea ce priveste tarifele, dar acum lucrurile s-au schimbat. „Ne ajuta foarte mult preturile biletelor de avion, care cel putin in cazul destinatiilor europene sunt la o treime din valoarea de acum 2 ani”, mai spune directoarea Travel Biz.

Opinia sa este impartasita si de Vladu, care considera ca accesibilitatea destinatiilor de lux a crescut. Criza a schimbat lucrurile destul de mult.

„In 2008, un turist putea sa-si cumpere cu 1.000 euro o vacanta intr-un hotel foarte bun din Turcia, acum cu aceeasi bani poate sa-si achizitioneze vacante in destinatii mai indepartate”, spune Veteleanu.

In ceea ce priveste vacantele cu adevarat de lux la capitolul preturi, agentiile sunt resemnate ca vor vinde mai putine astfel de pachete. Totusi, nici clientii care achizitioneaza vacante de zeci de mii de euro nu au disparut complet.

Preturile pentru astfel de vacante au scazut in medie cu 25-30% in 2009, comparativ cu anul 2008, fiind inregistrate in unele cazuri reduceri de 70%.

Intreaga piata locala a vacantelor de lux este estimata la 10 mil. euro.