TURISM

Operatorii aerieni estimeaza pierderi de 1,1 miliarde de dolari in 2012

11 iunie 2012, ora 16:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
avioane.jpg
Pierderile operatorilor aerieni europeni ar putea atinge 1,1 miliarde de dolari in acest an, a anuntat, luni, Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), revizuind estimarea initiala, privind un rezultat negativ de 600 de milioane de dolari, ca urmare a crizei.

Criza datoriilor din Europa ar putea afecta si profitul de 3 miliarde de dolari estimat la nivel global in acest an, a avertizat IATA, organizatie care reprezinta majoritatea liniilor aeriene internationale, noteaza Mediafax.

Profitul de 3 miliarde de dolari estimat la nivel global este mai mic decat cel de 7,9 miliarde de dolari de anul trecut, intrucat recesiunea din Marea Britanie, Spania si alte state europene limiteaza cererea si efectul benefic al preturuilor mai reduse la combustibil.

Deutsche Lufthansa, Air France-KLM si International Consolidated Airlines Group, cei mai mari operatori aerieni de curse regulate din Europa, au anuntat plnuri de reducere de personal sau restructurare a operatiunilor, ca urmare a pierderilor din primul trimestru.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 05 August 2020, 10:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter