TURISM

Organizatia Mondiala a Turismului: Romania se indreapta in directia cea buna

11 iulie 2011, ora 14:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Sfinxul
Sfinxul
Romania se indreapta in directia buna si se inscrie in tendintele europene din turism, concentrandu-se pe Muntii Carpati si Delta Dunarii, a declarat luni, in urma unei intalniri cu Elena Udrea, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.
"Europa se indreapta catre un turism ecologic, catre natura. Romania are o strategie si o viziune care se indreapta in directia buna atunci cand se concentreaza pe Carpati si Delta" a spus Rifai, citat de Mediafax.

áAcesta a adaugat ca tendintele turistilor sunt de a se indeparta de destinatiile traditionale de litoral si de a gasi destinatii alternative. Potrivit oficialului Organizatiei Mondiale a Turismului, turismul european a suferit din cauza crizei tocmai pentru ca s-a concentrat pe destinatii de litoral. "Romania este o destinatie bogata, cu un extraordinar potential in domeniul turismului", a spus acesta.

"Mandatul doamnei ministru Elena Udrea din ultimii doi ani si jumatate au fost cei mai dificili din ultima perioada. In anul 2009 turismul a scazut, pentru ultima data in ultimii 60 de ani, cu 7%, iar primele semne de revenire au fost ţn anul 2010", a afirmat Rifai. El a adaugat ca sustine eforturile ministerului roman al Turismului de a folosi pentru promovare internetul si retelele sociale. Rifai a mai spus ca Udrea i-a atras atentia asupra a ceea ce mai trebuie facut ţn turismul romanesc, si anume o mai buna colaborare intre stat si mediul privat, dar si imbunatatirea sistemului de colectare a statisticilor de la touroperatori.
á
Intrebata daca a discutat cu Rifai despre meciul lui Bute, Udrea a afirmat: "Nu i-am povestit chiar tot, ca sa nu-si strice impresia despre Romania". "Am vorbit cu domnul Rifai despre investitiile pe care le derulam, fie in cresterea suprafetei de schi, fie ţn turismul balnear, dar si despre planurile de investitii de pe litoral sau circuite culurale. Am vorbit despre investitii in promovare si despre noul brand, context in care i-am povestit si de succesul actiunii care a avut loc sambata seara la meciul lui Lucian Bute. De asemenea, am solicitat ajutorul Organizatiei Mondiale a Turismului pentru pregatirea documentelor necesare la achizitiile de servicii de publicitate in vederea promovarii online a turismului romanesc", a afirmat ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.Oficialul OMT considera promovarea alaturi de mari sportivi o masura inteligenta, dand ca exemplu Africa de Sud care, organizand Campionatul Mondial de Fotbal din 1990, a reusit sa schimbe intr-o singura luna perceptia lumii nu doar despre tara, ci despre intregul continent african. Rifai a mai spus ca in cursul zilei de luni se va intalni si cu presedintele Traian Basescu, caruia ii va inmana o scrisoare deschisa pe care a prezentat-o tuturor sefilor de stat si de guvern cu care s-a intalnit in ultimele noua luni. "E o scrisoare prin care le solicit sefilor de stat sa sprijine turismul", a mai spus Rifai.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 06:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter