- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Patronatele din turism, indignate de controalele ITM de la Targ: Ne-au facut sa parem evazionisti

16 Mar, 10:24 • Redactia DailyBusiness
Patronatele din turism dezaproba controalele efectuate sambata de inspectorii ITM la Targul de Turism, sustinand ca aceste actiuni i-au facut pe cei din domeniu sa para evazionisti in ochii clientilor veniti sa cumpere vacante.
Patronatele din turism, indignate de controalele ITM de la Targ: Ne-au facut sa parem evazionisti

 
„Noi, ca ANAT, suntem perfect de acord ca ITM sa efectueze controale, dar nu suntem de acord sa descinda intr-o zi de sambata, cand targul e plin de vizitatori, iar inspectorii sa se aseze in fata agentilor de turism care voiau sa isi serveasca clientii”, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu.

Ea a mai spus ca nu crede ca astfel de controale sunt solutii impotriva evaziunii si le-a recomandat inspectorilor sa verifice la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) totalul contributiilor pe salarii platite de firmele din turism.

„Impresia pe care o lasa actiuni precum cea de astazi este ca agentii de turism sunt evazionisti. Eu, la firma mea, Eximtur, platesc taxe si impozite la stat in valoare de un milion de euro pe an, majoritatea contributii pe salarii, si ma simt jignita de un asemenea comportament”, a mai spus Lucia Morariu, potrivit Mediafax.