TURISM

Peste 40 de nave de croaziera au anulat acostarile la Odesa. Romania castiga 40.000 de turisti

18 aprilie 2014, ora 13:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
croaziere.jpg
Peste 40 de nave de croaziera cu turisti americani si germani, programate sa ajunga in acest an la Odesa, vor evita portul din Ucraina din cauza situatiei tensionate din zona si il vor inlocui cu Constanta, primul astfel de vapor urmand sa soseasca duminica.

"Nava Artania, cu 1.051 de turisti americani, va ajunge duminica la 8 dimineata in Portul Constanta si va stationa pana seara. Vine de la Varna si va pleca la Istanbul", a declarat Gheorghe Marginean, proprietarul agentiei Karpaten Turism, care va asigura serviciile pe teritoriul Romaniei pentru pasagerii americani.

"Odesa a fost scoasa deja din programul de croaziere a peste 40 de nave cu turisti americani sau germani, care au anuntat ca vor acosta in cel mai apropiat port maritim, adica la Constanta. Tinand cont ca navele au in medie 1.000 de pasageri, Romania castiga 40.000 de turisti in acest context politic nefericit", a spus Marginean, citat de Mediafax.

Turistii straini au de ales, pe parcursul zilei in care nava acosteaza la Constanta, intre o excursie la Bucuresti, una in Delta, o excursie la Histria sau un tur al orasului Constanta, cu degustare de vin la Murfatlar. Marginean estimeaza serviciile la sol pe teritoriul Romaniei la aproximativ 100 de euro de pasager, ceea ce inseamna ca cei peste 40.000 de turisti care vor ajunge la Constanta, in loc de Odesa, vor cheltui in Romania mai mult de patru milioane de euro.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Martie 2019, 23:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter