TURISM

Planeta se topeşte. Ţări şi oraşe pe cale de dispariţie

03 decembrie 2015, ora 10:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
glob.jpg
În numai 30 de ani, 40% din calota glaciară a dispărut. Pe scurt, gheaţa reflectă căldura, în vreme ce apa oceanului o absoarbe. Când se topeşte gheaţa, apare tot mai multă apă care absoarbe tot mai multă căldură. Rezultatul: cresc şi temperaturile,cresc şi temperaturile, şi nivelul apelor. E un cerc vicios dezastruos. Cum se traduce? Dispar insule. Dispar ţări.

Din 1880 şi până în 2010, nivelul mărilor a crescut cu 25 de centrimetri, spun experţi citaţi de CNN. Mai mult: fenomenul se va accentua până la sfârşitul secolului. Vorbim de o creştere de până la un metru. Sunt cercetători care atrag atenţia că, în cel mult 100 de ani, insule sau zone de coastă vor dispărea complet. Lucru care va afecta direct între 150 şi 216 milioane de oameni.

Experţii estimează că există între 6 şi 10 ţări în pericol de a fi acoperite de mare. Maldivele sunt prima ţară din istorie care ar putea pur şi simplu să dispară până în 2100 sau chiar mai repede. n afară de Maldive, Insulele Marshall, Kiribati şi Tuvalu, toate trei insule-stat din Pacific, sunt şi ele în pericol, scrie Digi24.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 05:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter