- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ploiestenii vor cheltui anul acesta cu 30% mai mult in scop turistic

21 Apr, 11:00 • Redactia DailyBusiness
75.000 de locuitori din Ploiesti vor pleca anul acesta in vacante si vor cheltui circa 25 mil. euro, cu 30% mai mult decat in 2007, au declarat reprezentantii Asociatiei de Promovare a Turismului Prahova (APT-Ph).
Ploiestenii vor cheltui anul acesta cu 30% mai mult in scop turistic

In 2007, din totalul de 200.000 de locuitori ai orasului, circa 60.000 au plecat in vacante si au cheltuit 18 milioane euro, iar 30% din acestia au optat pentru calatorii in strainatate, informeaza APT-Ph, conform site-ului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Tursim (ANAT).

„Interesul ploiestenilor pentru turism este in crestere. Fenomenul este justificat de faptul ca turismul a devenit activitatea economica numarul 1 in lume ca grad de ocupare a fortei de munca, tendinta remarcata si la noi, prin faptul ca ploiestenii muncesc mult, castiga din ce in ce mai bine si vor ca vacantele lor sa fie cat mai frumoase”, a declarat Adrian Voican, presedintele APT-Prahova.

In perioada 13-15 mai, APT-Ph si ANAT organizeaza Expo Vacanta, targ de turism de la Ploiesti, unde sunt asteptate 30 firme de specialitate din tara si din strainatate.