TURISM

Prima capitala a Moldovei, promovata printr-un nou proiect turistic

12 octombrie 2012, ora 16:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Baia.jpg
Autoritatile sucevene lanseaza un nou concept turistic "Nordul Voievodal", ce include promovarea municipiului Falticeni si a zonei limitrofe a acestuia, atat in ceea ce priveste vestigiile din prima capitala a Moldovei, Baia, cat si prin punerea in valoare a unor monumente istorice din zona.

Directorul de cabinet al prefectului de Suceava, Ovidiu Dontu, initiatorul Targului de Turism al Bucovinei, a anuntat vineri, potrivit Mediafax, ca autoritatile sucevene lanseaza un nou produs turistic, "Nordul Voievodal", careare menirea sa atraga atentia ca la Baia a fost prima capitala a Moldovei, dar si ca manastirile Probota, Rasca sau Slatina sunt repere istorice culturale, iar la Malini este Casa memoriala Nicolae Labis.

El a aratat ca acest concept turistic pune in valoare un spatiu de sacralitate intraconfesionala crestin ortodox de rit nou si vechi, catolic, iudaic, protestant, unde si-au pus amprenta Mihai Eminescu, Ion Crenga, Mihail Sadoveanu, Artur Gorovei, Matei Millo, Ganestii, Lovinestii, Cazabanii, dar si Aurel Baiesu, Nicolae Labis, Grigore Vasiliu Birlic, Eliot Sorel, acad. Mihai Bacescu, acad. Constantin Ciopraga sau maestrul Ion Irimescu.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 09:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter