- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Primaria Sinaia vrea sa cumpere o instalatie pentru telescaun cu circa 4 mil. euro

19 May, 16:25 • Redactia DailyBusiness
Primaria Sinaia intentioneaza sa cumpere, cu 3,97 milioane de euro, o instalatie de transport pe cablu de tip telescaun, pentru zona de schi Valea Soarelui.
Primaria Sinaia vrea sa cumpere o instalatie pentru telescaun cu circa 4 mil. euro

Telescaunul va avea o capacitate de 4locuri, va fi acoperit si va functiona in statiunea Sinaia, de la cota 1.785 pana la cota 2.080, relateaza Mediafax.

Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia, a spus ca Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, alocarea unei sume de 9,5 milioane de lei pentru administratia locala din Sinaia, in completarea surselor proprii, cu scopul finantarii proiectelor de investitii in turism pe 2009.

Licitatia pentru achizitia telescaunului va avea loc pe 10 iunie. Lucrarile de constructie ar urma sa fie initiate in luna iulie si sa fie finalizate in ianuarie 2010.

„Avand in vedere ca finantarea se va face pe etapele de executie, in functie de sumele alocate de la bugetul de stat si cel local, este posibil ca termenul de finalizare sa fie prelungit”, a declarat Oprea.

Pentru a participa la licitatie, firmele trebuie sa demonstreze ca au inregistrat in ultimii trei ani afaceri de peste 50 milioane de lei si profit. Totodata, contractul prevede o garantie de 330.000 lei din partea ofertantilor.

Achizitia face parte din proiectul „Dezvoltarea zonei turistice Sinaia-Perla Carpatilor”.