TURISM

Proprietarul hotelului Radisson vrea sa-si refinanteze creditele cu pana la 71,5 mil. euro

19 iulie 2011, ora 15:02, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Hotel_Radisson_Bucuresti.jpg
Compania Bucuresti Turism SA, proprietarul hotelului Radisson Blu din Capitala, vrea sa isi refinantaze credite cu pana la 71,5 mil. euro.
Compania a convocat o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor pe 18 august, pentru a aproba termenii contractului de facilitate de credit cu Raiffeisen Bank International. Banii au ca scop refinantarea datoriilor existente ale companiei, catre parteneri ca Piraeus Bank si alti finantatori sindicalizati, precum si returnarea unui imprumut acordat de catre BEA Hotels Finance.

In cadrul contractului de facilitate de credit cu RBI, compania ar putea aduce ca garantii Hotelul Radisson Blu si CentreVille Apart, dar si Complexul Hospitality din sectorul 1 al Capitalei. Bucuresti Turism, firma care detine hotelul Radisson din Capitala, a intrat in Top 5 grupuri hoteliere din Romania in 2009, cand a inregistrat o crestere a veniturilor de peste 70%, pana la 99 milioane de lei.

Potrivit datelor din 2009, cele mai recente cifre disponibile arata ca Societatea Companiilor Hoteliere Grand, proprietarul unitatii Marriott din Capitala, a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 109 milioane lei (circa 25,7 milioane euro), in scadere cu 20% si ramane in topul celor mai mari grupuri hoteliere locale.

Sind Romania, compania hoteliera privata a confederatiilor sindicale, a inregistrat afaceri de 108,9 milioane lei (25,6 milioane euro), in crestere cu 5%, in 2009.

Ana Hotels, compania omului de afaceri George Copos, a realizat cea mai mare crestere a cifrei de afaceri nete in 2009, de 15%, pana la 107 milioane lei (25,2 milioane euro), iar Pro Hotels, compania prin care fratii Negoita controleaza hotelurile din portofoliu, a inregistrat o cifra de afaceri neta in scadere cu aproape 10%, pana la 96,2 milioane lei (circa 22 milioane euro), in 2009.Si alte companii importante de pe piata au marsat in acest an pe refinantarile de credite. Spre exemplu, Dafora a anuntat pe BVB ca va propune actionarilor intr-o intalnire de la inceputul lunii august aprobarea refinantarii creditelor, care totalizau peste 20 milioane euro si 15 milioane lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 13:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter