TURISM

Romania, "ascunsa" dupa Croatia sau Slovenia in cataloagele turistice ale germanilor

18 martie 2011, ora 00:02, autor(i): Cristina Mihai   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tui.jpgmc.jpg
Nemtii de la TUI "ascund" Romania dupa Croatia si Bulgaria in catalogul pe 2011 dedicat tarilor din regiune. Croatia este prezentata in aproape jumatate din acest catalog , in timp ce Romania se bucura de 4 pagini la final. Situatia nu este singulara. Si alti turoperatori germani ne aloca mult mai putin spatiu, comparativ cu alte tari.

Spre exemplu, in catalogul pentru statiuni al FTI, Romania are 20 de pagini, in timp ce numarul de pagini destinate Croatiei depasesc 100. In catalogul BG Tours, Grecia si Slovenia au peste 10 pagini, in timp ce Romania are doar 6, iar in catalogul ITS Bulgaria are alocate circa 60 de pagini, iar Romania 7.

In ciuda spatiului restrans din majoritatea cataloagelor, unii turoperatori au diversificat in acest an oferta de vacante in Romania. Mai mult, in cazul catalogului Dertour Statiuni pentru regiune, Romania a primit un spatiu echilibrat fata de celelalte tari, avand peste 24 de pagini. Bulgaria a primit aproape 30 de pagini in acest catalog.

Pe de alta parte, in catalogul Dertour pentru orase, Bucurestiul imparte o pagina cu Sofia si Tirana.
[gallery:287]
Cu toate ca Romania sta in umbra altor tari la nivel de numar de pachete turistice prezentate, varietatea pachetelor turistice este mai mare decat in alti ani. Astfel, spre exemplu Muntii Carpati intra mai mult in vizorul nemtilor."Prezenta Romaniei in cataloagele turoperatorilor germani cunoaste un trend ascendent", a declarat Andrei Petrescu, sales manager MerlinX, firma care a pus la dispozitia DailyBusiness.ro catalogele tur-operatorilor germani.

"Turoperatorii au inceput sa aloce mai multe pagini produselor romanesti, mizand si pe circuite culturale sau calatorii de afaceri in principalele orase. Cu toate acestea, chiar daca vorbim de o evolutie, trebuie sa fim constienti ca intotdeauna este loc de mai bine", a mai spus Petrescu.

Ce destinatii locale promoveaza TUI in 2011

In catalogul TUI nu sunt schimbari majore fata de anul trecut legate de destinatiile de pe plan local. Autorii au inclus pachete turistice pe litoralul romanesc, majoritatea la 3 si 4 stele, cu preturi cuprinse intre 400 si 500 euro de persoana, precum si un circuit turistic in Transilvania.

Ca de obicei si in catalogul Thomas Cook Croaziere Romania apare sumar mentionata, in cadrul unei croziere pe Dunare care are opriri si in doua porturi de pe plan local, Giurgiu si Oltenita.

Catalogul 2011 pentru regiune al BG Tours propune nemtilor vacante pe litoral in statiuni ca Eforie Nord si Saturn, dar si la Baile Felix.

Catalogul Dertour Orase a rezervat Bucurestiului mai putin de o pagina, care este impartita cu Tirana si Sofia. In acest catalog sunt promovate 3 hoteluri din Capitala, Novotel, Pullman si K+K Hotel Elisabeta.

1.300 euro pentru un circuit cu Sibiu, Iasi, Gura Humorului

Dertour a rezervat mai mult spatiu Romaniei in catalogul pe acest an. Tur-operatorul propune mai multe circuite turistice in Romania. Un circuit de 11 nopti in care se viziteaza mai multe orase printre care Sibiu, Brasov, Iasi, Gura Humorului sau Targu Mures incepe de la circa 1.300 euro.

O vacanta cu plimbari in Sibiu si Delta costa circa 830 euro, in timp ce un circuit axat pe fostele cetati medievale incepe de la circa 700 euro.

Romania este destul de bine prezentata si in catalogul FIT Reisen Statiuni pe 2011, unde sunt promovate de asemenea circuitele care includ Sibiul si Delta, dar si manastirile din Moldova. Aceste pachete au preturi de pornire de peste 300 euro, fiind cu transport individual.

Un pachet turistic care presupune o vacanta mai lunga doar in Delta Dunarii este insa ceva mai scump, preturile incepand de la 1.300 euro. Carpatii Meridionali apar si ei intr-un circuit turistic propus de aceasta companie.

ITS are in catalogul pe anul in curs pachete turistice care propun circuite in Delta si Carpati de la peste 850 euro, dar si sejururi in statiunile de pe litoral, la preturi de 300-400 euro de persoana.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Mara a spus:
18/03/2011 09:28
Si nu-i normal? Ce oferim noi? Servicii de calitate PROASTA, iar pe alocuri, la hoteluri, stam mai prost ca turcii. Am stat 'din greseala' la un hotel de 3 stele in bv si era de 2 fara doar si poate...
 
maridami a spus:
18/03/2011 11:45
pentru ca nemtii au investit mult in litoralul bulgaresc si-si protejeaza investitorii.si pentru ca nemtii astia nu ne iarta ac au pirdut doua razboaie din cauza noastra.
merg des in Germania pe la tirguri specializate si simt in tot ce fac acesti nemti ca ne digera greu,de pilda anul acesta la un hotel din Wiesbaden unde ne-am cazat ,ne-au cerut garantia pentru (ce??!!!adica da,au zis ca pentru consumul de sticlute de apa din frigider,pentru niste cipsuri si stiksuri de ep masa....penibil.adica ne-au cerut garantia egala cu taxa de hotel adica 800 euro pentru doua camere.nu ne-am putut intelege cu ei;ne-am simtit extrem de umiliti si personalul de la receptie ,in legatura fiind cu seful lor ,parca nu ma auzeau si ne-au spus ca putem pleca (desi rezervaseram ,primisem proforma ,verificasera cardul de firma......)asa ca nu va mai mirati ca ne-au pus la coada catalogului.Sufar pentru asta si mai ales ca nu dovedim contrariul.....cite vieti de om (generatii) mai trebuie sa treaca ca sa ne recapatam demnitatea si respectul?
 
Sebastian a spus:
18/03/2011 12:41
Mi se pare abslout normal, la ce turism ofera Romania e totusi bine ca exista in cataloagele nemtilor. Nu au pus Romania la coada din rea vointa, este o problema de marketing, este logic sa pui pe un raft din spate marfa scumpa si proasta
 
Materialele zilei din TURISM
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 23 Septembrie 2018, 10:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter